Verhaal

Ik was aan het overleven in plaats van leren

30 maart 2020

Lars kwam na een fikse burn-out bij ITvitae terecht. Hij werkt nu voor de FIOD als cyber security specialist rechercheur. Een droombaan.

“Ik werkte hiervoor bij een grote zorginstelling. Een prima werkgever, maar de functie paste mij niet. Ik deed verschillende projecten tegelijk, moest veel telefoneren en binnenlopende collega’s helpen met technische problemen. Ik heb PDD NOS, een vorm van autisme. Dat betekent dat ik baat heb bij een prikkelarme omgeving en structuur. Mijn vorige werkgever kon dat niet bieden en uiteindelijk viel ik uit. Er brak een lange, uitzichtloze periode aan, waar ik geen toekomst zag weggelegd voor mijzelf. Via een neef kwam ik in contact met ITvitae. Tijdens het introductiegesprek bij ITvitae ervoer ik dat deze mensen mij begrepen en me aanspraken op mijn talenten. In het reguliere onderwijs werd ik nooit begrepen en ben ik meer bezig geweest met overleven in plaats van leren. Bij ITvitae ging leren ineens heel goed gedurende het traject cyber security specialist. Ik raakte geïnteresseerd in forensisch onderzoek. ITvitae zocht en vond een werkplek voor mij bij de FIOD. Ik houd me onder meer bezig met het veiligstellen van allerlei ICT-gerelateerde data. Dit werk betekent veel voor mij. Ik draag mijn steentje bij aan de veiligheid van ons land. Dat voelt goed. Wat ik ook fijn vind, is dat mijn collega’s rekening houden met mijn autisme. Ik voel mij gewaardeerd en daardoor kan ik beter mijzelf zijn en goed functioneren.”

Dit mooie verhaal verscheen eerder in het UWV Magazine (juni 2019)

 

Tekst Marlies Ruijter
Fotografie Jeroen Dietz
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen