Nieuws

Onderwerpen waar het werkgeluk van af spat delen wij graag. Hieronder lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen rondom onze doelgroep en de goede doelen die wij ondersteunen.

Werkgeluk voor ICT’ers met autisme

Op dit moment zitten ruim twintigduizend high potentials met autisme werkloos thuis, waarvan velen met een passie voor ICT. En dat terwijl de vraag naar ICT-specialisten momenteel enorm is. Omdat hier volop kansen liggen voor het creëren van werkgeluk is de Driessen Foundation een partnership aangegaan met ITvitae Learning.

De boom is geplant

Weet je het nog: tijdens Festival Groei konden alle bezoekers en collega’s een bijdrage leveren aan een waar ‘pixelart kunstwerk’. Wat is ‘ie gaaf geworden he?! In totaal zijn ruim 3000 (!) houten blokjes met een stukje vilt beplakt en is er een prachtige boom tot stand gekomen. De keuze om de boom centraal te stellen in het kunstwerk is niet geheel toevallig.

Wet Banenafspraak: hoe, wat, waar, wanneer?

Als het gaat over dit onderwerp merken wij regelmatig dat er verschillende begrippen door elkaar worden gebruikt: banenafspraken, social return, quotumheffing en Participatiewet. Maar hoe zit het nu eigenlijk? En wie tellen er mee voor de doelgroep en voor welke periode? 

Provincie Utrecht wint award voor inclusief werkgeverschap

Vorige week ontving Provincie Utrecht de Emma at Work Award omdat zij in 2017 duidelijk verschil hebben gemaakt voor jongeren uit de doelgroep van Stichting Emma at Work. De Provincie Utrecht zet graag een stap extra om jongeren met een beperking aan een baan te helpen.

Bevlogen en succesvol jaar

Werkgeluk mogelijk maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar zetten we ons vanaf de oprichting van de Driessen Foundation, vol passie voor in. Door het delen van onze kennis en kunde hebben wij het afgelopen jaar, samen met de goede doelen die wij een warm hart toedragen, meer kunnen betekenen voor mensen die net dat beetje extra hulp nodig hebben.

Blind en doof voor talent?

Sandra Ballij, social entrepreneur van Ctalents, CtheCity, Ctaste en We Are Ctalents, schreef onlangs de column ‘Blind en doof voor talent?’ vol met inspirerende verhalen en een duidelijke boodschap waar we ons vanuit de Foundation helemaal in kunnen vinden. Daarom delen we deze column graag met je.

Succesvolle kunstenaar met autisme en verstandelijke beperking

Vicky Chan Sze-man uit Hongkong heeft autisme én een verstandelijke beperking. En toch boekt ze het ene na het andere succes als kunstenaar, zo schrijft The South China Morning Post. Vicky werkt dagelijks in een centrum dat mensen met een beperking stimuleert om creatief bezig te zijn.

Uitreiking Ctalents Diamond Awards

Op 12 mei 2018 vond de uitreiking plaats van de Ctalents Diamond Awards. Dit initiatief is dit jaar voor het eerst in het leven geroepen door Ctalents om voorlopers, ambitieuzen en inspiratoren, die zich inzetten voor mensen met een zintuiglijke beperking, in de spotlight te zetten.

Op naar nog meer werkgeluk

Bij het rijtje goede doelen die we vanuit de Driessen Foundation steunen voegen we een 10e organisatie toe: Stichting Sinds 1965. Deze stichting traint, coacht en begeleid 50-plussers vanuit werkloosheid naar ondernemen en ondernemerschap. Een mooi initiatief dat zorgt voor het nodige werkgeluk