Nieuws

Onderwerpen waar het werkgeluk vanaf spat delen wij graag. Hieronder lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen rondom onze doelgroep en de goede doelen die wij ondersteunen.

Dennis: “Door De Harde Leerschool ben ik uit mijn isolement gekomen”

Dennis is één van de oud-deelnemers van De Harde Leerschool. Deze stichting biedt (jong)volwassen mannen een nieuwe kans om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij, door rugby in te zetten voor blijvende gedragsverandering. Dennis deelt zijn verhaal.

Jan&Koek: Meer dan alleen goede koeken

Al een paar maanden na de opening van Jan&Koek, onze sociale koffiebar, heeft iedereen z’n draai gevonden. Het is een bruisende plek, midden in het hart van onze Brainport Human Campus, waar niet alleen de Jan&Koek collega’s werkgelukkig van worden. Han van Eijk, bedrijfsleider van Jan&Koek (rechts op de foto) vertelt er meer over.

Driessen Foundation en ITvitae slaan handen opnieuw ineen

Tijdens de Week van Autisme zetten we onze handtekening onder de samenwerking met stichting ITvitae Learning waarbij de focus ligt op meiden met autisme. Ons gezamenlijk doel is om talentvolle high potentials perspectief te bieden en tot recht te laten komen op de ICT-arbeidsmarkt.

Vijf jaar Driessen Foundation – een terugblik

Vandaag blazen wij vijf kaarsjes uit op onze verjaardagstaart en blikken we terug op de afgelopen jaren én proosten we op de komende jaren waarin we nog veel meer inclusief werkgeluk gaan creëren voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Kijk je mee?

Fitcoins gedoneerd aan De Harde Leerschool 

De afgelopen periode doneerden verschillende collega’s van Driessen Groep hun, bij elkaar gelopen, Fitcoins aan De Harde Leerschool. Dit leverde maar liefst een bedrag op van € 1530,-. Dirk Danen, algemeen manager van De Harde Leerschool, nam met veel plezier de cheque in ontvangst.

Meer meiden in de IT, een heel goed idee

Meer meiden in de IT, dat vinden wij een heel goed idee. Om meer meisjes enthousiast te maken voor een carrière in de IT investeren wij daarom in het nieuwe opleidingstraject van onze partner ITvitae. Bovendien stellen wij een aantal studiebeurzen beschikbaar voor meisjes met autisme die aan het nieuwe opleidingstraject willen deelnemen.

Alex: “Dankzij de bijdrage van de Driessen Foundation voel ik mij een volwaardige medewerker.”

Alex werd acht jaar geleden dakloos. Inmiddels werkt hij als assistent werkbegeleider bij het Leger des Heils, waar hijzelf als vrijwilliger is begonnen. Voor deze functie had Alex een laptop nodig en dankzij ons Power Certificaat van Everyday Heroes heeft hij een exemplaar kunnen aanschaffen.

Gedoneerde kleding krijgt waardevol tweede leven

Lever tot eind van deze maand (gedragen) nette kleding in bij de Bijenkorf en help hiermee Dress for Success, een organisatie die mensen met een minimuminkomen of bijstandsuitkering helpt om hun kans op werk te vergroten.

Het creëren van inclusief werkgeluk is van onschatbare waarde

Er is een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet de juiste kans krijgen om hun talent binnen een organisatie te laten zien. Voor hen maken wij graag het verschil. Waarom, hoe en met wie we dat doen lees je in het artikel dat eerder verscheen in Trends in HR.