Nieuws

Onderwerpen waar het werkgeluk van af spat delen wij graag. Hieronder lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen rondom onze doelgroep en de goede doelen die wij ondersteunen.

Eerlijke start op de arbeidsmarkt

Yes, we hebben weer zo’n mooie organisatie gespot die zich inzet voor (toekomstig) werkgeluk, namelijk JINC. Deze stichting helpt kinderen, die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen, aan een goede en eerlijke start op de arbeidsmarkt.

De droombaan van Naomi

Met jouw handicap hoef je toch geen HBO-studie te doen? En trouwens, werken is toch niet nodig als je een uitkering krijgt? Dit zijn opmerkingen die Naomi te horen kreeg tijdens en na afloop van haar studie. Toch hield dit haar niet tegen om uiteindelijk haar droombaan te vinden.

Ondersteuning expertisecentrum Handicap + Studie

Wij mogen het goede nieuws mededelen dat we het expertisecentrum handicap + studie hebben toegevoegd aan ons overzicht goede doelen. Deze stichting werkt samen met en voor hogescholen en universiteiten om de toegankelijkheid van het onderwijs te verbeteren.

Anders denken werkt

Medeoprichter en directeur Frans de Bie van ITvitae zet zich samen met zijn team in voor een betere positie op de arbeidsmarkt van mensen met autisme. Want over talenten beschikken ze, en niet zo’n beetje ook. In de nieuwste editie van Driessen Persoonlijk lees je een interview met Frans waarin hij zijn ervaringen deelt.

Werkgeluk voor ICT’ers met autisme

Op dit moment zitten ruim twintigduizend high potentials met autisme werkloos thuis, waarvan velen met een passie voor ICT. En dat terwijl de vraag naar ICT-specialisten momenteel enorm is. Omdat hier volop kansen liggen voor het creëren van werkgeluk is de Driessen Foundation een partnership aangegaan met ITvitae Learning.

De boom is geplant

Weet je het nog: tijdens Festival Groei konden alle bezoekers en collega’s een bijdrage leveren aan een waar ‘pixelart kunstwerk’. Wat is ‘ie gaaf geworden he?! In totaal zijn ruim 3000 (!) houten blokjes met een stukje vilt beplakt en is er een prachtige boom tot stand gekomen. De keuze om de boom centraal te stellen in het kunstwerk is niet geheel toevallig.

Wet Banenafspraak: hoe, wat, waar, wanneer?

Als het gaat over dit onderwerp merken wij regelmatig dat er verschillende begrippen door elkaar worden gebruikt: banenafspraken, social return, quotumheffing en Participatiewet. Maar hoe zit het nu eigenlijk? En wie tellen er mee voor de doelgroep en voor welke periode? 

Provincie Utrecht wint award voor inclusief werkgeverschap

Vorige week ontving Provincie Utrecht de Emma at Work Award omdat zij in 2017 duidelijk verschil hebben gemaakt voor jongeren uit de doelgroep van Stichting Emma at Work. De Provincie Utrecht zet graag een stap extra om jongeren met een beperking aan een baan te helpen.

Bevlogen en succesvol jaar

Werkgeluk mogelijk maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar zetten we ons vanaf de oprichting van de Driessen Foundation, vol passie voor in. Door het delen van onze kennis en kunde hebben wij het afgelopen jaar, samen met de goede doelen die wij een warm hart toedragen, meer kunnen betekenen voor mensen die net dat beetje extra hulp nodig hebben.