Nieuws

Onderwerpen waar het werkgeluk vanaf spat delen wij graag. Hieronder lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen rondom onze doelgroep en de goede doelen die wij ondersteunen.

Iedereen verdient warmte, bescherming en waardering

Toen de vader van een goede vriend op straat overleed door onderkoeling, vond Bas Timmer dat hij iets moest doen. Hij ontwierp de eerste Sheltersuit en van daaruit ontstond de Sheltersuit Foundation. Een initiatief dat wij met warmte omarmen.

Er­va­rings­des­kun­di­gen aan het woord

Tijdens ons event ‘Inclusief werkgeluk’ interviewden wij een aantal ervaringsdeskundigen en vroegen wij hen om een aantal tips te geven die van belang zijn voor HRM-professionals die vorm en inhoud (gaan) geven aan inclusief werkgeverschap. 

Waarom aan de slag met inclusief werk­ge­ver­schap?

Waarom is het voor werkgevers nou zo belangrijk om vorm en inhoud te geven aan inclusief werkgeverschap? Deze vraag stelden wij aan Aart van der Gaag, commissaris van het project Op naar de 100.000 banen na afloop van ons event ‘Inclusief werkgeluk’.

Ambassadeurs maken werkgeluk mogelijk

Onze Driessen Foundation-ambassadeurs bieden, in het kader van het mentorprogramma van Emma at Work, het komende half jaar ondersteuning aan talentvolle jongeren met een chronische (fysieke) aandoening in de regio Zuidoost–Brabant.

Donatie partner Emma at Work

Onlangs overhandigden wij een cheque ter waarde van € 2.367,50,- aan onze partner stichting Emma at Work. Het bedrag is met veel enthousiasme ontvangen door Marlies van Hilten, directeur Emma at Work.

Par­ti­ci­pa­tie­wet leidt nauwelijks tot meer baankansen

Tot op heden heeft de Participatiewet niet of nauwelijks geleid tot meer kansen op werk voor uitkeringsgerechtigden. Dat is de conclusie van het Sociaal en Cultureel Planbureau in een uitgebreide evaluatie.

100 dagen ministerschap

Nederlandse tv-kijkers kozen in juni Rick Brink als eerste minister van Gehandicaptenzaken. Sindsdien voert hij een stormachtige campagne om Nederland beter te maken voor de bijna 2 miljoen mensen met een beperking.

Het financieel cv; van hindernis naar springplank

Het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan voor werkgevers financieel aantrekkelijk zijn. Om dit op een laagdrempelige manier inzichtelijk te maken is het financieel cv in het leven geroepen.

Banenafspraak: Profit sector versus publieke sector

Op dinsdag 3 december organiseren wij het event ‘Inclusief werkgeluk’ met inspirerende sprekers, waaronder Aart van der Gaag. We spreken met hem over het project ‘Op naar de 100.000 banen!’ waar hij als commissaris bij betrokken is.