Nieuws

Onderwerpen waar het werkgeluk vanaf spat delen wij graag. Hieronder lees je het laatste nieuws over ontwikkelingen rondom onze doelgroep en de goede doelen die wij ondersteunen.

Seminar Anders denken werkt

Ben jij als werkgever, HR- of ICT-professional op zoek naar oplossingen voor onvervulde ICT-vacatures? En sta je open voor ‘anders denkenden’, zoals ICT-specialisten met een autismeprofiel of hoogbegaafdheid? Meld je dan gratis aan voor het seminar ‘Anders denken werkt’.

Wies is werkgelukkig bij Jan&Koek

Wies is één van de teamleden van onze inclusieve koffiebar Jan&Koek. We liepen een dagje met haar mee om te ontdekken wat werken bij Jan&Koek voor haar betekent. Bekijk de video

Maakwerk maakt het verschil

Bij Maakwerk verrichten mensen met een inhaalslag tot de arbeidsmarkt assemblagewerk voor technische bedrijven. Maakwerk geeft op een concrete manier invulling aan het mogelijk maken van inclusief werkgeluk. En precies dat is de reden dat wij hen kort ondersteunen.

Onthaasten kan bij sociale koffiebar Jan & Koek

Het Eindhovens Dagblad sprak onlangs met Han van Eijk, bedrijfsleider van onze inclusieve koffiebar Jan&Koek, gevestigd op de Brainport Human Campus. ‘Het duurt hier soms net even wat langer’.

Werk- en ont­wik­kel­pro­gram­ma Sterk aan het Werk officieel van start!

Op 1 juni jl. vond er een feestelijke kick-off plaats van ‘Sterk aan het Werk’. Een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande ouders met inkomen op bijstandsniveau. De deelnemers zijn twee maanden geleden gestart. Sinds 1 juni zijn ze officieel bij de deelnemende bedrijven in dienst!

Een gouden kans via De Harde Leerschool

In een inclusieve arbeidsmarkt kan iedereen meedoen. Ook (jong)volwassen mannen die schoolverlater zijn of een detentieverleden hebben. En precies op die doelgroep richt De Harde Leerschool zich. In dit artikel vertelt Salman, oud-deelnemer, zijn verhaal én geeft hij samen met zijn leidinggevende Kevin tips voor werkgevers die deze jongens ook een kans willen bieden.

Ongehinderd genieten op de Brainport Human Campus

Nu de zon zich regelmatig laat zien willen we naar buiten. Om te wandelen, te sporten maar ook om te vergaderen, te brainstormen of te lunchen met collega’s. Het buitenterrein van onze Brainport Human Campus leent zich hier uitstekend voor. Om ervoor te zorgen dat iedereen ongehinderd gebruik kan maken van de genietplekjes, introduceren we een rolstoelvriendelijke picknicktafel.

Dennis: “Door De Harde Leerschool ben ik uit mijn isolement gekomen”

Dennis is één van de oud-deelnemers van De Harde Leerschool. Deze stichting biedt (jong)volwassen mannen een nieuwe kans om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij, door rugby in te zetten voor blijvende gedragsverandering. Dennis deelt zijn verhaal.

Jan&Koek: Meer dan alleen goede koeken

Al een paar maanden na de opening van Jan&Koek, onze sociale koffiebar, heeft iedereen z’n draai gevonden. Het is een bruisende plek, midden in het hart van onze Brainport Human Campus, waar niet alleen de Jan&Koek collega’s werkgelukkig van worden. Han van Eijk, bedrijfsleider van Jan&Koek (rechts op de foto) vertelt er meer over.