Alex: “Dankzij de bijdrage van de Driessen Foundation voel ik mij een volwaardige medewerker.”

Alex werd acht jaar geleden dakloos. Inmiddels is hij dolgelukkig met zijn nieuwe baan als assistent werkbegeleider bij het Leger des Heils, waar hijzelf als vrijwilliger is begonnen. Voor deze baan had Alex een nieuwe laptop nodig en dankzij ons Power Certificaat van Everyday Heroes heeft hij deze kunnen aanschaffen.

“Ik ben Alex en ik woon in Den Haag. Acht jaar geleden werd ik dakloos en ben ik door het Leger des Heils geholpen. Hier kon ik dagbesteding doen bij het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. In 2019 kon ik aan de slag in een bakkerij, maar helaas door corona kon ik hier niet langer verder. Om niet weer in een zwart gat te vallen, heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij het Workcenter.

Gaandeweg kwam ik erachter dat ik dit werk heel leuk vind. Het helpen van mensen naar de volgende stap geeft mij voldoening. Mijn persoonlijke ervaring helpt mij bij het meedenken met en het inleven van de situatie van de deelnemers. Het Leger des Heils zag potentie in mij en vond mij geschikt als collega.

In januari werd ik daarom blij verrast met een aanbieding van een STiP-baan bij het Leger des Heils. Het enige wat nog miste was een laptop. Deze heb ik nodig voor de functie van assistent werkbegeleider Logistics. Dankzij de bijdrage van de Driessen Foundation voel ik mij nu een volwaardig medewerker.”

Over Everyday Heroes

Everyday Heroes, één van de initiatieven die we vanuit onze foundation steunen, biedt praktische oplossingen aan door middel van een Power Certificaat waarmee de laatste obstakels op weg naar het arbeidscontract worden weggenomen. Power Certificaten worden gekocht door organisaties die een bijdrage willen leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat een kandidaat dat ene contract wél weet te bemachtigen. Lees hier meer of bezoek de website.