Bart: “Het is niet makkelijk om toe te geven dat je niet voor je gezin kunt zorgen”

Bart maakte onlangs de stap naar een betaalde baan. Dit nadat hij bijna twee jaar als vrijwilliger werkte bij de Gift City in Zwolle, één van de prachtige initiatieven die wij vanuit onze foundation steunen.

Bart: “Dat ik weer zoveel voldoening uit mijn werk zou kunnen halen had ik een paar jaar geleden nooit verwacht. Ik had een burn-out en een structurele betaalde baan was op dat moment een te grote belasting en geen optie. De Gift City kwam op mijn pad en dat bleek precies de oplossing voor wat ik nodig had, een baan zonder druk en zonder dat er van alles moest. Het motto binnen de Gift City is: niks moet, alles mag maar vrijwillig is niet vrijblijvend. Het idee achter de Gift City is dat zij mensen, die in de reguliere samenleving niet meekomen, verder helpen. Veel van hen zie je binnen de Gift City opbloeien en weer sterker worden doordat ze het echt samen en met elkaar doen.

Het is niet makkelijk om toe te geven dat je niet zelf voor je gezin kunt zorgen en om hulp moet vragen. Mensen laten hierin toch hun kwetsbare kant en afhankelijkheid zien. Dat heb ik zelf ook zo ervaren en daarom ben ik zo dankbaar dat ik bij de Gift City de kans heb gekregen om weer werkervaring op te doen en een ritme te vinden.

Ik heb heel fijn gewerkt bij de Gift City en mooie stappen gemaakt in mijn herstelproces. Ondanks dat ik erg blij ben met mijn nieuwe baan is het toch jammer om afscheid te nemen. De collega’s van de Gift City wens ik alle goeds toe en ik ben dankbaar voor de mooie samenwerking en contacten die ik heb opgedaan. Nu is het tijd om verder te gaan.”

Over de Gift City

Soms is een stap naar een betaalde baan nog nét een brug te ver. Gezondheidsproblemen, verlies van een baan of andere privéomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat iemand flink uit balans raakt. Om vanuit een solide basis weer rustig op te starten biedt de Gift City de volgende onderdelen: City Café, de Keuken, de Twinkelwinkel, het Talentenbureau en de City Meubelloods. De opzet hierbij is om mensen, op vrijwillige basis, te laten groeien in een werksituatie en zo mogelijk te laten doorstromen naar een betaalde baan. Kijk hier voor meer informatie.