Ben je liever blind of doof?

Ben je liever blind of doof? Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak ik deze vraag gekregen heb 

Sandra heeft tinnitus en progressief gehoorverlies, is begeleider bij Kentalis en werkt als onderwijsassistent op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. 

Sandra krijgt bijna dagelijks de meest bijzondere vragen en opmerkingen als ‘nu je doof wordt vallen je toekomstplannen zeker in het water?’, ‘mag je wel fietsen?’ en ‘studeren is niet meer voor jou weggelegd hé?’.  Sandra is de tel krijgt geraakt hoe vaak ze de vraag heeft gekregen of ze liever blind of doof isAl deze vragen versterken haar missie: verminderen van onwetendheid omtrent slechthorendheid/doofheid en toegankelijkheid bevorderen. Lees haar persoonlijke blog via We Are Ctalents.

Over We Are Ctalent  

Je talent telt, niet of je doof of slechthorend bent. Dat is de boodschap van We Are Ctalents. Iedereen met een visuele of auditieve beperking die gemotiveerd is om te werken verdient een kans op een betaalde baan. Net als ieder ander. Een werkplek waarin talent tot uiting komt. We Are Ctalents helpt jonge professionals, met een zintuigelijke uitdaging, door competenties en vaardigheden te vergroten. Zij bieden een platform aan en een gratis educatieprogramma met het doel; arbeidsparticipatie bevorderen. 

Vanuit onze foundation leveren wij een financiële bijdrage voor de aanschaf van hulpmiddelen die studenten nodig hebben bij het vinden van een stageplek of bij het afstuderen binnen een organisatie. Het gaat hierbij om hulpmiddelen die niet vergoed worden door andere instanties zoals het UWV of zorgverzekeraars. Lees hier meer.