Bikkel-jurydag Bart de Graaff Foundation

Drie Bikkels, die te kampen hebben met een arbeidsuitdaging, presenteerden deze week tijdens de Bikkel-jurydag van de Bart de Graaf Foundation hun ondernemingsplannen. Het oprichten van een consultancybureau, het openen van een frietkraam en het realiseren van een foodtruck; allemaal prachtige ideeën werden gepitcht aan de jury, bestaande uit een drietal Driessen Foundation-ambassadeurs.

Na overleg met Esther Duller en Mirjam de Graaff van de Bart de Graaff Foundation was de jury het er over eens dat één Bikkel wel heel erg mooi aansluit bij die van de Driessen Foundation: Annalisa wil met haar toekomstige consultancybureau organisaties voorzien van op maat gemaakte adviesrapporten omtrent diversiteit & inclusiviteit op de werkvloer. Haar doel: werkgeluk creëren voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

Annalisa: “In verband met mijn reuma weet ik als geen ander hoe het is om te werken met een arbeidsuitdaging. Als ervaringsdeskundige fungeer ik daardoor als perfecte sparringspartner voor HRM-professionals en kan ik een passende brug slaan tussen uitdagingen en kansen.”

We gaan nu samen met de Bart de Graaff Foundation bekijken hoe we Annalisa verder kunnen begeleiden en daarnaast doneren we een bedrag van €2500,- voor een eerste opstap naar haar eigen onderneming.

Over Bart de Graaff Foundation

Doen, uitproberen en jezelf honderd procent inzetten. Dat is de boodschap die ze vanuit de Bart de Graaff Foundation meegeven aan de Bikkels die zij ondersteunen. Bikkels zijn jonge ondernemers, tussen 15 en 35 jaar, met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte die een eigen bedrijf willen starten. Deze eigenzinnige, daadkrachtige en bevlogen bikkels zien hun beperking niet als hindernis om hun dromen waar te maken. Bart de Graaff Foundation biedt een jaar lang ruggensteun bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Het inzetten van mentorbedrijven en het organiseren van trainings- en ontmoetingsdagen zorgen ervoor dat de Bikkels goed op weg worden geholpen in de ontwikkeling tot ondernemer.

Meer informatie over de Bart de Graaff Foundation vind je hier.