De Koffer van Rick zit bomvol talent

Als mensen met een beperking te gast zijn in een talkshow dan is dat eigenlijk alleen maar omdat ze een beperking hebben. En helaas niet omdat ze bepaalde kennis of talent hebben. Dat moet veranderen! Daarom is ‘De Koffer van Rick’ opgezet, een database vol mensen met een bepaalde expertise of talent, en toevallig ook een beperking. Hiermee kunnen programmamakers eens andere gasten in hun programma’s uitnodigen. Minister Rick Brink ging langs bij programmamakers om deze koffer aan te bieden. Wij zijn trots dat een deel van onze Driessen Foundation Ambassadeurs een bijdrage heeft geleverd aan de selectieprocedure van ‘De koffer van Rick’. Hierin zitten op dit moment 70 personen met uiteenlopen kennis, jong en oud, uit geheel Nederland. Hopelijk zien we deze toppers binnenkort op tv shinen! 

Bekijk hieronder de reportage: 

Nu is het aan de programmamakers!

"Het valt niet mee programma's diverser te maken. Daarom is het soms wel handig dat je als redactie een zetje krijgt." De Koffer van Rick is dat zetje, want zichtbaarheid van mensen met een beperking schiet nu nog echt tekort.In deze database kunnen alle redacties van Nederland mensen met expertise of talent vinden die toevallig ook een beperking hebben. Meer weten? De Koffer van Rick vind je hier: www.koffervanrick.kro-ncrv.nl

Geplaatst door Minister van Gehandicaptenzaken op Maandag 5 oktober 2020

 

Rick Brink, in juni 2019 verkozen tot eerste minister van Gehandicaptenzaken in Nederland, wil programmamakers helpen met het vinden van de juiste gasten.  

“Programma’s moeten een afspiegeling zijn van onze samenleving. Maar de groep van 1,8 miljoen mensen met een beperking is nauwelijks te zien in de media, eigenlijk alleen maar als het gaat over hun beperking, nooit over hun expertise of talent. Ik wil programmamakers helpen met het vinden van de juiste gasten om zo ons land inclusiever te makenZichtbaarheid van mensen met een beperking in de media is ontzettend belangrijk. Deze database is een hulpmiddel voor programmamakers zodat die zichtbaarheid verbeterd wordt. Het kan toch niet zo zijn dat bijna 2 miljoen Nederlander zich nauwelijks herkennen in de programma’s?”, aldus Rick Brink. 

De Minister van Gehandicaptenzaken is een initiatief van KRO-NCRV

Fotograaf: Frank van der Burg