Dennis: “Door De Harde Leerschool ben ik uit mijn isolement gekomen”

Jongeren die van het rechte pad afwijken krijgen vaak te maken met gedragsproblemen en werkloosheid. Daarnaast komen ze eerder in aanraking met criminaliteit. Om deze problemen te tackelen én om deze jongeren een kans in de maatschappij te geven biedt De Harde Leerschool een fysiek en mentaal intensief programma waarin rugby de hoofdrol speelt.

Dennis, één van de oud-deelnemers: “Door De Harde Leerschool heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Het was soms afzien maar ik heb leren samenwerken en ben uit mijn isolement gekomen.”

Naast rugby krijgen de deelnemers dagelijks diverse modules omtrent workskills, wereldoriëntatie, weerbaarheid en sociale vaardigheden aangevuld met mentale coaching. Het programma leert jongeren om zelf verantwoordelijkheid te nemen en bereid hen voor op werk of een (vervolg)opleiding waarbij hun talenten worden benut.

Ondersteuning

Wij ondersteunen De Harde Leerschool door middel van een financiële bijdrage dat wordt besteed aan de professionalisering van het nazorgtraject. Bekijk de website van De Harde Leerschool.