Donatie aan ITvitae Studiefonds

De vraag naar goed opgeleide ICT-specialisten met hoogfunctionerend autisme en hoogbegaafden groeit. Echter zitten op dit moment 20.000 high potentials met autisme – ondanks de enorme krapte op de arbeidsmarkt – werkloos thuis. Dit omdat zij zijn uitgevallen in het regulier onderwijs. ITvitae Learning, partner van Driessen Foundation, werft, coacht en leidt deze talenten op tot ICT-specialist middels een Leertraject naar Werk.

Voor jongeren die willen deelnemen aan dit leertraject, zonder voldoende financiële middelen, biedt ITvitae Learning sinds kort het ITvitae Studiefonds aan. Een prachtig initiatief dat wij vanuit ons partnership enorm toejuichen en steunen. Om dit kracht bij te zetten zijn wij inmiddels als vriend van het fonds aangesloten en hebben wij tijdens de jubileumviering een donatie van €2.500,- gedaan.

“Wij zijn ontzettend blij met de donatie die we vanuit de Driessen Foundation hebben ontvangen. Op deze manier wordt een concrete bijdrage geleverd aan het einddoel van onze jongeren: een duurzame baan als ICT-professional”, aldus Frans de Bie, directeur Stichting ITvitae Learning.

Paulien Thissen, voorzitter projectgroep Driessen Foundation vult aan: “Jongeren die door hun andere manier van denken zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs verdienen simpelweg een plek op de arbeidsmarkt. Hun talent is zo waardevol, dat mag niet onbenut worden gelaten. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan het toekomstig werkgeluk van deze jongeren”.

Lees hier meer over ITvitae Learning en het partnership met de Driessen Foundation.