Emma at Work partner Driessen Foundation

Werkgeluk mogelijk maken voor alle talentvolle jongeren met een chronische (fysieke) aandoening in de regio ZuidoostBrabant. Dat is het uitgangspunt van het partnership dat we deze week officieel zijn aangegaan met Emma at Work. 

Emma at Work gelooft in een wereld waarin iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. Met hart en ziel zetten zij zich in om jongeren met een lichamelijke beperking of chronische ziekte te begeleiden naar een zelfstandige toekomst. Sinds 2006 zijn zij actief in Amsterdam en later ook in Utrecht en Rotterdam. Hoog tijd om het werkgeluk te verspreiden onder de jongeren in Brabant én een mooi aanknopingspunt om vanuit de Driessen Foundation een partnership aan te gaan. 

Paulien Thissen, voorzitter projectgroep Driessen Foundation: “Door onze krachten te bundelen in de vorm van een partnership kunnen we op een duurzame manier als vliegwiel fungeren voor Emma at Work. Onze roots liggen in Brabant. Daar hebben we een breed netwerk van werkgevers die we maar al te graag kennis laten maken met talentvolle jongeren. Op deze manier dragen we bij aan het creëren van inclusief werkgeluk en kunnen we de impact vergroten. 

Marlies van Hilten, directeur Emma at Work: “Voor de groep jongeren die opgroeien met een ziekte of beperking is nog een extra hobbel te nemen voordat werkgeluk aan de orde is. Zij hebben geknokt tegen de ziekte en worstelen met de gevolgen, maar willen gewoon meedoen en zijn op zoek naar dat werkgeluk. Dit partnerschap met de Driessen Foundation betekent dat we nu echt stappen kunnen maken in Brabant en onze jongeren daar nog beter kunnen helpen. We vullen elkaar aan waar nodig en trekken samen op om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.” 

Kijk hier voor meer informatie over Emma at Work en het partnership.