Gedoneerde kleding op de catwalk

Kleding doneren en werkgeluk creëren hebben, behalve het feit dat het rijmt, weinig raakvlakken met elkaar. Totdat je inzoomt op de kledingdonatie-actie die eind vorig jaar plaatsvond bij Driessen HRM.

Vanuit de Driessen Foundation plaatsten wij een oproep aan alle 500 medewerkers van Driessen HRM tot kledingdonatie. Want iedereen heeft wel kleding in zijn of haar kast hangen die niet meer gedragen wordt maar te mooi is om weg te gooien. Juist deze kleding kan voor een ander het verschil maken. Daar weten ze bij Dress for Success alles van. Deze organisatie zet zich namelijk in voor mensen met een minimum inkomen die op zoek zijn naar werk. Dress for Success voorziet deze werkzoekenden van representatieve (gedoneerde) kleding om succesvol te kunnen solliciteren.

Tijdens de kerstviering vond een modeshow plaats waarbij een deel van de gedoneerde kleding te zien was. Met veel plezier trotseerden een aantallen modellen (lees: medewerkers van Driessen) de ‘catwalk’. Bertine Oudesluijs, manager Dress for Success Eindhoven was aanwezig en wij vroegen haar naar een reactie: “ik ben onder de indruk over het enthousiasme waarmee de actie is opgepakt. Er is mooie en bruikbare kleding gedoneerd waarmee we in het nieuwe jaar veel mensen kunnen voorzien van mooie kledingsets”. Na afloop van de modeshow ontving Bertine van ons een cheque ter waarde van € 2500,- die met veel dank in ontvangst werd genomen. “Een fantastisch bedrag waarmee we onder andere ontbrekende kledingitems voor heren kunnen aanschaffen”.