Gefeliciteerd Aanpakker van het jaar!

Op 15 juni reikte Freek de Jonge de Aanpakker van het jaar-award uit aan Stadsarchief Amsterdam. Deze award is een initiatief van Hotel Okura Amsterdam en Stichting Emma at Work en wordt uitgereikt aan het bedrijf dat met bijzondere betrokkenheid laat zien dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt heel goed kunnen functioneren.

Stadgenoot en VSBfonds waren de twee andere finalisten. Volgens juryvoorzitter Prof. Dr. Hugo Heymans verdient het Stadsarchief Amsterdam de erkenning omdat ze het verschil weten te maken voor vele jongeren met een fysieke beperking/aandoening. Ludger Smit, conservator bij Stadsarchief Amsterdam: ‘ We zijn ontzettend blij en trots dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. Bij het Stadsarchief hebben we een lange traditie van het aannemen van jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt. Inmiddels is het dan ook volledig vanzelfsprekend dat zij, net als iedereen, bij ons meedraaien. En daarom gaat het ook zo goed!’

De Driessen Foundation feliciteert het Stadsarchief Amsterdam en hoopt dat vele bedrijven dit voorbeeld zullen volgen met als doel om nog meer jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk(geluk) te helpen.