Werkgeluk voor ICT’ers met autisme

Op dit moment zitten ruim twintigduizend high potentials met autisme werkloos thuis, waarvan velen met een passie voor ICT. Omdat zij afwijken van ‘de norm’ verloopt hun schoolloopbaan veelal moeizaam. Ze lopen vast door ingewikkelde procedures en komen zonder doel en diploma thuis te zitten.  En dat terwijl de vraag naar ICT-specialisten momenteel zo groot is dat veel organisaties nauwelijks meer weten waar ze goed opgeleide mensen vandaan kunnen halen. Omdat hier volop kansen liggen voor het creëren van werkgeluk is de Driessen Foundation een partnership aangegaan met ITvitae Learning.

“Thuis op de bank zitten met al je talent. Daar wordt niemand gelukkig van. Juist door te focussen op dat specifieke talent in plaats van het autisme kunnen mensen zichzelf ontplooien. Dat levert uiteindelijk een hoop werkgeluk op. En dat is precies wat we willen bereiken met de Driessen Foundation: werkgeluk mogelijk maken voor mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is” aldus Jan Driessen, voorzitter van de Driessen Foundation.

ITvitae Learning werft, coacht en leidt talenten met autisme op tot ICT-specialist. De opleidingsprogramma’s sluiten aan op de actuele vraag van de arbeidsmarkt en leiden studenten in kleine groepen op tot software-tester, -developer, data science specialist of cyber security specialist.

Peter van Hofweegen, mede-oprichter van ITvitae Learning is erg enthousiast over het partnership met de Driessen Foundation. “Hierdoor kunnen we nog meer betekenen voor kandidaten die extra hulp nodig hebben. In drie jaar tijd hebben we voor ruim 171 IT-specialisten op een succesvolle manier werkgeluk weten te creëren. Kandidaten die met zelfvertrouwen én een gewilde opleiding aan de slag zijn gegaan. Daar doen we het voor. Mede dankzij het partnership kunnen we de impact vergroten.”

Kijk hier voor meer informatie over ITvitae Learning en het partnership.