Klaar voor een veelbelovende toekomst

Vorige week vond de eindwedstrijd plaats van de veertien mannen die deelnamen aan het traject Zuid-Oost Groningen van De Harde Leerschool. Acht weken lang hebben deze mannen keihard gewerkt aan hun rugby skills én persoonlijke ontwikkeling. Langs de kant van het veld stonden vele vrijwilligers, werkgevers, ouders en vertegenwoordigers vanuit de gemeenten om de deelnemers een hart onder de riem te steken in hun laatste uitdaging.

“Dat deze betrokkenheid groot is, bewijst wel weer het feit dat we hier voor de tweede keer binnen een jaar staan, in een volgepakt clubhuis met een nieuwe lichting mannen die klaar zijn om een nieuwe, betere toekomst tegemoet te gaan.” aldus Ed Oskam programmamanager van De Harde Leerschool. Door trainer Dirk Danen werden de deelnemers in de spotlights gezet. “Ik heb stuk voor stuk het grootste respect voor deze jongens. Hoe vaak sommige wel niet op het punt van opgeven hebben gestaan, maar toch doorzettingsvermogen hebben getoond en uiteindelijk het traject hebben afgerond. Geweldig.”

De dag werd afgesloten met lachende gezichten, vele schouderklopjes en een terecht trots gevoel. Want deze deelnemers hebben zichzelf bewezen en zijn klaar voor een veelbelovende toekomst.