Leren solliciteren

Een paar weken geleden is een nieuwe groep met C#-studenten begonnen bij ITvitae Learning.  Terwijl zij een start maken met hun intensieve leertraject zijn ‘onze’ C#-studenten, die wij vanuit ons partnership ondersteunen, zich aan het voorbereiden op een baan als programmeur.

Om goed beslagen ten ijs te komen op de arbeidsmarkt verzorgde onze collega en tevens bevlogen foundation-ambassadeur, Janne van Gestel, een sollicitatietraining voor onze groep studenten. “Van tien uur ’s ochtends tot half twee ’s middags ben ik, samen met Saskia Bon, aan de hand van praktijkvoorbeelden en rollenspellen aan de slag gegaan. Het geeft mij enorm veel voldoening om deze studenten op weg te helpen naar een succesvolle stap richting een passende baan”, aldus Janne.

Een van de studenten is enthousiast over hetgeen hij heeft geleerd. “Voor mij is deze sollicitatietraining super waardevol. Ik hoop dat er een cyclus van wordt gemaakt zodat ik mezelf nog beter leer kennen en alle ins en outs van het sollicitatieproces leer”.

Kortom: de training was geslaagd en de afstand tot de arbeidsmarkt is voor deze jongens weer een stukje verkleind. Daar doen we het voor!

Lees hier meer over onze partner ITvitae Learning.