Nieuwe start voor Haagse werklozen

Een van de meest sociale restaurants van Nederland, De Broodbrouwers, heeft haar deuren geopend. Een oud bierkoelhuis in Den Haag werd verbouwd tot een schitterend restaurant, met heerlijke producten, een indrukwekkende bakkerij én een stevige sociale missie. Twintig werkloze Hagenaars gaan hier de komende maanden aan de slagDdoelstelling van het project is dat er in de toekomst totaal 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan het werk zijn. 

Een blije Timo 

De Broodbrouwers werkt samen met Everyday Heroes. Deze stichting zorgt er met Power Certificaten voor dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan. Power Certificaten kunnen worden gekocht door bedrijven of particulieren om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. Ook wij hebben vanuit de Driessen Foundation een certificaat gekocht. Daarmee hebben we Timo ontzettend blij gemaakt want dankzij dit certificaat kan hij als chauffeur aan de slag bij De Broodbrouwers.

“Ik mag elke dag naar mijn hobby”

Timo: “Je komt nu altijd wel iemand tegen en daar heb je een gezellig praatje mee. Ik hou van mensen en de omgang met klanten, daarom past deze functie perfect bij mij. Daarnaast spreekt het type product, het 100% biologisch brood me aan. Echte verse producten, dat vind ik mooi. En de werktijden zijn makkelijk, ik kan op tijd bij mijn kleine zijn. Ik heb het gevoel dat ik elke dag naar mijn hobby mag.’’ 

Dankzij ‘ons’ Power Certificaat kan Timo de begeleiding krijgen die hij nodig heeft. Hij herkent mogelijke verstoringen steeds eerder en weet deze ook te relativeren. Hij maakt grote stappen in zijn ontwikkeling. Zowel het team bij de BroodBrouwers als de klanten die hij bezoekt zijn blij met hem. Timo zelf is minstens net zo blij en zijn doel is om vast contract te krijgen. 

Kijk hier voor meer informatie over de BroodBrouwers en hier voor meer informatie over Everyday Heroes.