Pathé winnaar Emma at Work Award 2019

Pathé ontving vorige week de Emma at Work Award uitgereikt uit handen van Irene Moors en Marlies van Hilten, directeur Emma at Work. De prijs is in het leven geroepen voor werkgevers die jongeren met een fysieke aandoening gelijke kansen geven op de arbeidsmarkt, en daarin echt het verschil maken voor deze groep. Naast Pathé waren YOU University en PGOsupport genomineerd voor de Award.

Juryvoorzitter Prof. Dr. Hugo Heymans: “Het zijn hele uiteenlopende werkgevers, met allemaal een intrinsieke motivatie om jongeren te helpen en een kans te bieden. Dat maakt het voor de jury ook een lastige keuze. Wat de doorslag gaf was de lange relatie tussen het Emma Kinderziekenhuis en Pathé. Tijdens de bouw van de Pathé Arena in Amsterdam werd er een extra bioscoopzaaltje gerealiseerd in het Emma Kinderziekenhuis. Een mooi initiatief voor de patiënten op de kinderafdeling, dat door de samenwerking met Emma at Work is uitgegroeid tot een ware springplank naar de arbeidsmarkt.”

Pathé zorgt er met goede begeleiding en aanpassingen op de werkvloer voor dat jongeren vanaf 15 jaar uit hun isolement komen en gewoon mee kunnen doen. Gwenda David, HR Manager bij Pathé: “Inclusief werkgeverschap is voor ons belangrijk omdat we vinden dat iedereen gelijke kansen moet krijgen op de arbeidsmarkt. Onze waarden zijn: bijzonder, attent, vertrouwd en vernieuwend, allemaal waarden die op onze samenwerking met Emma at Work van toepassing zijn en die ook belangrijk zijn voor de jongeren. De extra aandacht die we willen geven aan deze doelgroep om het werken ‘gewoon’ te maken voor hen, daar staan wij voor en daar voelen we ons verantwoordelijk voor.”

Bron: Pathé winnaar Emma at Work Award 2019

Photo credits: www.maritphotography.nl