Provincie Utrecht wint award voor inclusief werk­ge­ver­schap

Vorige week ontving Provincie Utrecht de Emma at Work Award omdat zij in 2017 duidelijk verschil hebben gemaakt voor jongeren uit de doelgroep van Stichting Emma at Work.

De Provincie Utrecht zet graag een stap extra om jongeren met een beperking aan een baan te helpen. Zo organiseren ze bijvoorbeeld speciale meet & greets tussen werkzoekenden en afdelingsmanagers. Door de aandacht die naar de kandidaten uitgaat, wordt de kans voor deze jongeren om succesvol aan de slag te gaan én te blijven in de toekomst verzekerd.

Marlies van Hilten, Directeur Emma at Work: “De jury had een moeilijke taak dit jaar, 5 genomineerden die zich bijzonder inzetten voor onze jongeren. Alle werkgevers die aan ons zijn verbonden zijn al goed bezig op het gebied van inclusief werkgeverschap. De genomineerden Op Stoom Kinderopvang, Gemeente Den Haag, Het Kadaster, Provincie Utrecht en Praxis, sprongen er dit jaar uit door hun eigen persoonlijke aanpak. Bijvoorbeeld door het inrichten van een hoekje voor de blinde geleidenhond van een kandidaat (Kadaster) of het organiseren van meeloopdagen om te wennen aan de werkzaamheden (Op Stoom Kinderopvang). Een mooi voorbeeld voor de andere werkgevers in ons netwerk.”

De Emma at Work Award werd dit jaar voor de 6e keer uitgereikt in Hotel Okura Amsterdam. De award is een initiatief van het vijfsterren Superior hotel en Stichting Emma at Work en werd in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren Emma at Work te steunen. Bedrijven die met bijzondere betrokkenheid laten zien dat jongeren met een beperking heel goed kunnen functioneren op de arbeidsmarkt komen in aanmerking voor de award.  Organisaties Fruitful Office, Havenbedrijf Amsterdam, ABN AMRO, PGGM en het Stadsarchief Amsterdam wonnen eerder de prijs. Staatssecretaris van Ark werd geïnterviewd door Godelivia Veira, ambassadeur van Emma at Work: “Als ik zie dat Emma at Work de afgelopen jaren 1200 jongeren aan het werk heeft geholpen, dan wil ik daar alleen maar mijn ontzettend grote complimenten voor geven. Meedoen is heel belangrijk, voor iedereen. Daarom hoop ik van harte dat Emma at Work haar fantastische werk voortzet.”