Rick Brink eerste Minister van Ge­han­di­cap­ten­za­ken

Na een spannende verkiezingsavond is Rick Brink gisteravond gekozen om als eerste minister van Gehandicaptenzaken een verschil te gaan maken voor bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap.

Rick werkt in het dagelijks leven als projectleider in de zakelijke dienstverlening. Ook heeft hij enige jaren politieke ervaring als raadslid in de gemeente Hardenberg. “Mede vanwege mijn politieke achtergrond spoorden diverse mensen in mijn omgeving mij aan om te solliciteren voor de functie van Minister van Gehandicaptenzaken”, aldus Rick.

Als Minister van Gehandicaptenzaken gaat Rick laten zien dat mensen met een handicap van meerwaarde zijn voor Nederland. “Dat kun je in mijn beleving doen door te werken aan heel concrete thema’s. Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg, vind ik. Daarom wil ik bijvoorbeeld werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren. Ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden.”

Een ander thema waar Rick zich hard voor maakt is meer maatwerk bij de inzet van werkvoorzieningen. Hij is ervan overtuigd dat dan minder mensen langs de zijlijn van de samenleving staan. “Want ondersteuning bij je handicap laat zich immers niet vangen in cijfers en percentages”, aldus Rick.

Als maatschappelijk partner steunen wij Rick in zijn missie en wensen hem veel succes en plezier om het komende jaar Nederland te overtuigen van het feit dat het heel normaal is om anders te zijn.

Bron: Minister van Gehandicaptenzaken