Sta op tegen zitten tijdens de Zitloze Werkdag

Sitness daagt Nederland tijdens de Zitloze Werkdag op donderdag 21 januari uit om minstens 25% van de dag níet te zitten. Stichting Basketball Experience Nederland is één van de initiatiefnemers van deze dag. Het doel? Vitaliteit op de werkvloer op de agenda zetten want zeker in deze tijd is (blijven) bewegen belangrijker dan ooit. En het mooie is dat de Zitloze Werkdag online wordt begeleid door paralympische sporters van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Want wie kan je nou beter helpen met gezond zitten dan iemand die voor altijd tot zitten is veroordeeld?

Blijf in beweging

Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag. We horen al vaker dat zitten het nieuwe roken is en uit onderzoek blijkt ook dat veelzitters sneller vermoeid raken, dat het een slechte stofwisseling stimuleert en dat het de kans op hart- en vaatziekten verhoogd. Ook blijkt dat de negatieve gezondheidseffecten van zitten onafhankelijk is van de hoeveelheid sport die iemand uitvoert. Lichte activiteiten gedurende de dag, zeg elk uur, hebben veel meer positieve invloed op de bloeddruk, suiker -en vetstofwisseling dan ’s avonds 1 uur knetterhard sporten.

Kom in actie

Dus kom in actie, meld je hier aan als individuele deelnemer of als organisatie en start 21 januari om 09.15 uur met een warming up gegeven door twee topsporters van het Nederlands team rolstoelbasketbal. Vervolgens ontvang je die dag elke 90 minuten een video waarin een rolstoelbasketballer een oefening uitlegt om het zittend werken te doorbreken.

En het mooie is dat je ook nog eens kans maakt op prachtige prijzen. Dus wacht niet langer, meld je vandaag nog aan en sta op tegen (teveel) zitten.

Over stichting BEN

Stichting BEN werkt dagelijks aan de beeldvorming rondom rolstoelbasketbal. Het doel hierbij is dat zoveel mogelijk Nederlanders met een lichamelijke beperking gaan rolstoelbasketballen. Rolstoelbasketbal is namelijk een geweldig middel om een bijdrage te leveren aan het volledig participeren in de samenleving. Zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, conditie en doorzettingsvermogen maken dat iedere sporter zich beter ontwikkelt als persoon en zijn eigen kansen in de maatschappij vergroot. Naast dit alles speelt BEN een rol in het leven rondom topsporters die rolstoelbasketbal beoefenen. BEN zorgt voor tools die deze talenten na hun sportcarrière nodig hebben om de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Kijk hier voor meer informatie.