Terugblik Baas van Morgen

De 14-jarige Lucas, leerling van het Nuenens College, was vorige week donderdag voor één dag de baas van Driessen. Lucas was één van de 200 leerlingen in Nederland die meedeed aan Baas van Morgen, een project van JINC, dat wij vanuit de Driessen Foundation steunen.

Door een dag de baas te mogen zijn, ervaren jongeren, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om leiding te geven aan een organisatie. Daarnaast leren zij een bedrijf van binnenuit kennen en doen zij waardevolle contacten op voor later.

Ad van Zutphen, directeur van Driessen, haalde ‘s ochtends Lucas op van school. “Door Lucas vandaag mijn stoel te geven creëren we werkgeluk op verschillende manieren. Het levert verfrissende ideeën op voor onze organisatie én we geven een onvergetelijke ervaring voor Lucas en betrokken Driessen collega’s”.

Na een rondleiding stond een brainstormsessie op het programma waarin Lucas kon meedenken en adviseren over de dienstverlening van Driessen. De dag werd afgesloten met een smakelijke lunch en een heldere conclusie van Lucas. “Ik snap nu dat, als je directeur bent, het best ingewikkeld is om het voor iedereen goed te doen. Je moet veel moeilijke beslissingen nemen en rekening houden met veel mensen en meningen. Ik heb een hele leuke dag gehad en ben blij dat ik de kans heb gekregen om vandaag voor een dag de baas te mogen zijn”.

Benieuwd naar het verloop van de dag? Bekijk dan de compilatievideo hieronder.