Troonrede minister van Ge­han­di­cap­ten­za­ken

Als minister van Gehandicaptenzaken vraagt Rick Brink vijftien miljoen euro aan het kabinet voor mensen met een beperking. Rick daagt de ministers Hugo de Jonge, Arie Slob en Kajsa Ollongren uit om hem morgen op Prinsjesdag tegemoet te komen. 

In de troonrede heeft Rick drie speerpunten: een inclusieve start, inclusieve werkplekken en een inclusieve publieke omroep. Zo moeten er meer reguliere basisscholen en speeltuinen geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Jongeren met een beperking moeten net zo veel kans maken op een baan of stageplek als jongeren zonder beperking en hij wil dat er meer mensen met een beperking te zien zijn bij de publieke omroep. 

Rick Brink is een boegbeeld, voorvechter en breekijzer voor mensen met een handicap. “Want wij kunnen meer. Meer dan iedereen denkt”, aldus Rick. 

Bekijk hieronder de ’troonrede’ van Rick Brink.

Driessen Foundation 

De missie van de minister van Gehandicaptenzaken is volledig in lijn met die van De Driessen Foundation. Want ook wij vinden dat er meer aandacht moet zijn voor mensen die nu te vaak en onterecht aan de zijlijn staan. Daarom hebben wij ons als maatschappelijk partner verbonden aan dit initiatief van de KRO-NCRV. Op deze manier dragen wij bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin mensen met een beperking de kans krijgen om hun waardevolle talenten in te zetten. 

Foto: KRO-NCRV