Unieke Dress for Success Kledingbox op Brainport Human Campus

De Brainport Human Campus in Helmond is volop in ontwikkeling. Het is een plek waar professionals en initiatieven iedere dag bezig zijn met het mogelijk maken van werkgeluk. Vanuit onze foundation geven wij invulling aan het creëren van inclusief werkgeluk en zijn wij gevestigd op deze inspirerende locatieVorige week introduceerdewij, op het buitenterrein van de Brainport Human Campus een unieke kledingbox. Deze kledingbox is een door ons opgezet initiatief ter ondersteuning van Dress for Success Eindhoven en is bestemd om nette representatieve kleding in te zamelen die vervolgens door Dress for Success Eindhoven aan werkzoekenden met een minimuminkomen wordt gedoneerd. 

Bertine Oudesluijs, manager Dress for Success is erg enthousiast over het initiatief: “Nette pakken, jurken en schoenen krijgen op deze manier een tweede leven. Mensen die op zoek zijn naar werk of vrijwilligerswerk kunnen zich hierdoor representatief kleden waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot. 

Door kleding te doneren helpen medewerkers van Driessen Groep mee aan het verspreiden van  werkgeluk onder mensen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Ook bezoekers van de Brainport Human Campus kunnen een steentje bijdragen en worden uitgenodigd okleding te doneren 

Over Dress for Success 

Dress for Success vergroot de kans op werk door zelfvertrouwen te geven aan werkzoekenden met een minimuminkomen. Dit doen zij door, geheel kosteloos, werkzoekenden te voorzien van presentatie advies en representatieve kleding. Zo kunnen kandidaten goed voorbereid en verzorgd voor de dag komen op hun sollicitatiegesprek. 

Dress for Success, van origine een Amerikaans concept, is een wereldwijde maatschappelijke organisatie met vestigingen in 24 landen. In 2001 startte de eerste vestiging in Nederland en dit aantal is inmiddels uitgegroeid naar 9 vestigingen, verspreid over het land. 

Wat wij doen 

Vanuit de Driessen Foundation leveren wij een financiële bijdrage aan Dress for Success Eindhoven. Dit bedrag wordt aangewend voor de aanschaf van ontbrekende kledingitems. Eerder organiseerden wij een kledinginzamelingsactie en ontwikkelden wij, voor bezoekers van Dress for Success Eindhoven, een praktisch handboekje met daarin kleding- en sollicitatietips. Deze boekjes zijn tevens beschikbaar gesteld voor andere Dress for Successvestigingen. Ook boden wij vorig jaar, in het kader van het 10-jarig jubileum, een fotoshoot aan waardoor kandidaten in de gelegenheid werden gesteld oeen professionele profielfoto te laten maken voor hun CV. Stuk voor stuk samenwerkingsinitiatieven die leiden tot concreet werkgeluk.