Waar een wil is, is een weg

Veel opgeleide statushouders krijgen moeilijk toegang tot werk dat aansluit bij hun opleiding en ervaring. Tegelijkertijd lopen de personeelstekorten op in diverse sectoren. Om een beweging op gang te zetten organiseerde Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, vorige week UAF Connects. Een bijeenkomst waar vijftig werkgevers belangstelling toonden voor hoger opgeleide statushouders die op zoek zijn naar werk.

Workshop

Tijdens de bijeenkomst vonden er diverse workshops plaats waarvan Karin van de Kerkhof, lid projectgroep Driessen Foundation, er één verzorgde. Tijdens de workshop spraken werkgevers met statushouders van wie de meesten een achtergrond hebben in de financieel-economische sector, de IT en de techniek. Via gewone sollicitatieprocedures komen deze kandidaten vaak moeilijk aan de slag, omdat de opleiding uit het land van herkomst niet precies aansluit bij wat een werkgever vraagt.

Mardjan Seighali, directeur UAF: ‘Veel werkgevers staan open voor het potentieel van gevluchte professionals, maar weten niet hoe ze de talenten van mensen uit een andere cultuur in hun organisatie tot bloei kunnen laten komen. Wij brengen ze met elkaar in contact en begeleiden bij het proces van talentontwikkeling. Het gaat niet vanzelf, maar waar een wil is, is een weg.’

Driessen Foundation

Wij steunen het UAF in hun missie om vluchtelingen te begeleiden bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun talent.