Week van de Al­fa­be­ti­se­ring: Zullen We Ruilen?

Van 9 tot en met 15 september is het de Week van de Alfabetisering. Hiermee zet Stichting Lezen & Schrijven zich in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang leren en ontwikkelen. In ons land hebben namelijk 1,3 miljoen mensen, in de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar, moeite met taal.

Wat houdt dit in?

Vergis je niet; mensen die laaggeletterd zijn, zijn geen analfabeten. Ze kunnen wel lezen en schrijven maar hebben hier meer moeite mee. In het dagelijks leven lopen zij tegen moeilijkheden aan bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren, het lezen van straatnaamborden, voorlezen aan (klein)kinderen, werken met de computer of het lezen van bijsluiters. Een goede beheersing van de taal is dus essentieel om mee te kunnen doen aan onze samenleving maar vergroot ook de kans op werkgeluk.

Driessen Foundation voor de Week van de Alfabetisering

Driessen Foundation steunt Stichting Lezen & Schrijven en zet zich graag in om aandacht te vragen voor de Week van de Alfabetisering én het verminderen van laaggeletterdheid.

Hoe we dat doen? Tijdens de Week van de Alfabetisering organiseren wij de Zullen-We-Ruilen-Week. Collega’s van Driessen Groep kunnen gedurende deze week vakantie-, reis- en/of managementboek ruilen voor een ander exemplaar. We zetten hiervoor de Jan & Koek-bus in die we voor deze gelegenheid hebben omgedoopt tot Jan & Boek-bus. Daarnaast roepen wij onze collega’s op om zich aan te melden als Taalvrijwilliger van Stichting Lezen & Schrijven. Wil je weten wat een Taalvrijwilliger doet? Kijk dan op https://www.lezenenschrijven.nl/doe-mee/word-vrijwilliger

Samen gaan we voor een geletterd en (werk)gelukkig Nederland!