Werkgeluk in de praktijk

Mooie praktijkverhalen zijn er om te delen toch? Daarom delen we het verhaal van Vadim. Vadim is een vluchteling uit Oezbekistan. Dankzij Everyday Heroes en het Power Certificaat dat wij financierden is Vadim aan het werk als taxichauffeur.

“In 2000 ben ik naar Nederland gekomen om asiel aan te vragen. Jarenlang had ik een succesvol eigen bedrijf in aluminiumpoeder. Door de politieke situatie in Oezbekistan werd ik helaas gedwongen om te vluchten. Eenmaal in Nederland aangekomen werd ik, samen met mijn vrouw en drie kinderen, in Groningen geplaatst. Hier heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Ondertussen deed ik allerlei vrijwilligerswerk om actief te blijven en om Nederlands te leren. Zo reed ik bijvoorbeeld voor de kringloop rond met vrachtauto’s om spullen op te halen. Dit was erg leuk en leerzaam.

Na het verkrijgen van mijn verblijfsvergunning ben ik verhuisd naar Rotterdam waar ik een baan vond als vrachtwagenchauffeur. Helaas werd ik ziek van de lange ritten. Nek- en rugklachten zorgden ervoor dat ik in de Ziektewet belandde.

Samen met mijn jobcoach ben ik vervolgens gaan kijken naar wat wél mogelijk is. Hieruit kwam naar voren dat het beroep van taxichauffeur beter zou passen. Met hulp van Everyday Heroes en het Power Certificaat van de Driessen Foundation is het gelukt om mijn taxipas te halen. En wat ben ik hier onbeschrijflijk blij mee! Na de nodige proefritten kan ik nu vol trots laten weten dat ik inmiddels een officiële baan heb gekregen als taxichauffeur”.

Over Everyday Heroes

Werk is een belangrijk onderdeel in het leven van de meeste mensen. Maar niet iedereen die wil werken kan werken. Soms mist iemand bijvoorbeeld een specifieke opleiding, heeft iemand geen vervoersmiddel of geen geld om reiskosten te betalen. Deze zaken kunnen een belemmering vormen waardoor iemand niet aan het werk kan. Everyday Heroes biedt praktische oplossingen aan door middel van een Power Certificaat waarmee de laatste obstakels op weg naar het arbeidscontract worden weggenomen.

Lees hier meer.