Wet Banenafspraak: hoe, wat, waar, wanneer?

Als het gaat over dit onderwerp merken wij regelmatig dat er verschillende begrippen door elkaar worden gebruikt: banenafspraken, social return, quotumheffing en Participatiewet. Maar hoe zit het nu eigenlijk? En wie tellen er mee voor de doelgroep en voor welke periode?

Het moge duidelijk zijn dat dit complexe onderwerp een waslijst aan vragen oproept en ook heel wat hoofdbrekens kost. Een ding is zeker: er is werk aan de winkel! Maar waar begin je, wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Om meer duidelijkheid te scheppen, kennis uit te wisselen en vragen te beantwoorden organiseert Driessen Groep, in samenwerking met We Are Ctalents, de kennissessie ‘Aan de slag met de Banenafspraken’. Tijdens deze bijeenkomst deelt Sandra Ballij, social entrepreneur van o.a. We Are Ctalents, op een bevlogen manier haar kennis en visie en wordt er dieper ingegaan op bovengenoemde onderwerpen. Naast de inhoudelijke kant van de Banenafspraken en quotumwet, is er vooral ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen.

Inmiddels hebben er twee kennissessies plaatsgevonden die onder grote belangstelling en met veel enthousiasme zijn ontvangen. De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 juni in Helmond. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Kijk op Trends in HR voor meer informatie.