Jinc

Over Jinc

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt Jinc met onder andere de Driessen Foundation voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpt Jinc kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen, dankzij JINC, jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Wat wij doen

De Driessen Foundation levert een financiële bijdrage waarmee wij Amsterdamse en Brabantse leerlingen in staat stellen om deel te nemen aan de projecten in de Regio Brabant en Amsterdam. Daarnaast nemen we, in samenwerking met Driessen, deel aan het bijzondere project JINC Baas van Morgen. Dit doen wij omdat we ervan overtuigd zijn dat er geen betere manier is om kinderen te inspireren, dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven.

Bezoek de website

Wij streven naar een eerlijke start op de arbeidsmarkt.

Daniël Roos – directeur Jinc