Minister van Ge­han­di­cap­ten­za­ken

Over de Minister van Gehandicaptenzaken

Nederland telt bijna twee miljoen mensen met een handicap. Een grote en diverse groep, waarvoor het vinden van een baan en het ervaren van werkgeluk niet vanzelfsprekend is. Op dit moment worden de belangen van mensen met een handicap niet door één ministerie vertegenwoordigt, maar is het beleid, en dus ook de verantwoordelijkheid, versnippert. En daar gaat de Minister van Gehandicaptenzaken verandering in brengen.
Rick Brink is op 17 juni 2019 als eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland gekozen. Hij gaat er, samen met een team specialisten, voor zorgen dat de zichtbaarheid van deze doelgroep wordt vergroot en dat zaken gaan veranderen. Rick wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen.

Wat wij doen

De missie van de Minister van Gehandicaptenzaken is volledig in lijn met die van De Driessen Foundation. Want ook wij vinden dat er meer aandacht moet zijn voor mensen die nu te vaak en onterecht aan de zijlijn staan. Daarom hebben wij ons als maatschappelijk partner verbonden aan dit initiatief van de KRO-NCRV. Op deze manier dragen wij bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waarin mensen met een beperking de kans krijgen om hun waardevolle talenten in te zetten.

Bezoek de website

Een positief imago helpt bij het integreren in de maatschappijRick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken