Geluksbudget

Een geluksbudget voor Daniëlle

4 oktober 2023

Iedereen streeft naar geluk en goed werk speelt hierin een belangrijke rol. Werk geeft je namelijk de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen én de financiële ruimte om een leuk leven te leiden. Maar het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan mensen die noodgedwongen op straat leven, die kanker overwonnen hebben of mensen met een fysieke of mentale uitdaging. Voor deze groep mensen maken wij graag het verschil.

Geluksbudget

Naast onze doorlopende initiatieven hebben wij dit jaar een geluksbudget van tien keer € 500,- beschikbaar gesteld voor onze ambassadeurs, om op persoonlijke wijze inclusief werkgeluk te creëren voor mensen/initiatieven waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Een aantal budgetten zijn al vergeven, bijvoorbeeld voor een hulphond voor Kyani.

Maar er zijn ook een paar mooie nieuwe initiatieven. Waaronder deze:

Foodaholic

Daniëlle uit Ede maakt baksels waarvan je gaat watertanden. Kijk maar eens op haar Instagramaccount of haar website www.foodaholic.nl, dan weet je wat we bedoelen. De recepten op Foodaholic.nl zijn soms gezond, soms ongezond, maar altijd lekker. En dit doet Daniëlle allemaal naast haar parttime baan in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Er is één maar. Daniëlle heeft ADOA, autosomale dominante opticus atrofie. Hierdoor wordt de oogzenuw steeds dunner en gaat het gezichtsvermogen gestaag achteruit. Momenteel heeft ze een visus van ongeveer 12%. En hoewel ze er altijd rekening mee heeft gehouden hierdoor haar baan in het speciaal onderwijs te verliezen, lijkt het nu helaas toch sneller te gaan gebeuren dan gehoopt.

“Het past niet bij mij om bij de pakken neer te gaan zitten en dus zit ik boordevol ideeën. Zo wil ik met een fiets baksels gaan bezorgen, van losse taarten tot aan high tea’s, babyshowers, picknickmanden en kinderfeestjes. Maar.. ik kan de ideeën hebben.. doordat ik gerekend had op iets meer tijd heb ik nog niet al het geld bij elkaar om een geschikte Bakfiets te kunnen kopen.”

Onze ambassadeur Miranda las haar verhaal en dacht meteen aan de Driessen Foundation en ons geluksbudget. Een no brainer natuurlijk. Dit is precies waarvoor het geluksbudget bedoeld is.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen