Over ons

Wij vinden dat toegang tot werk en werkgeluk een vanzelfsprekendheid moet zijn voor iedereen. Echt iedereen. En dat gaat niet vanzelf. De Driessen Foundation zet zich in voor mensen die barsten van het talent én graag willen werken, maar niet de juiste kans krijgen. Voor hen maken wij het verschil. Want juist deze mensen verdienen een werkplek waar ze met trots kunnen laten zien wie ze zijn. Wij noemen dat: inclusief werkgeluk.

De Driessen Foundation creëert inclusief werkgeluk door te innoveren, inspireren én te investeren. Onze missie is geslaagd als werkgeluk wordt gezien als de standaard, wie je ook bent, wat je situatie ook is.

Het Driessen Foundation team

Wij zijn Driessen Foundation. Wij maken inclusief werkgeluk mogelijk.

Wij geloven dat een kleine verandering, een grote beweging op gang kan brengen. Dat we met relatief kleine acties voor individuen, resultaten, uitkomsten en uiteindelijk impact kunnen creëren. Daarom begint de Driessen Foundation altijd klein. Met projecten in eigen ‘achtertuin’. In een veilige, gecontroleerde omgeving draaien we pilots. Zodat we zelf ondervinden wat wel én wat niet werkt. We werken toe naar beproefde methodieken. En delen deze met iedereen die het horen wil. Om zo de impact in de maatschappij te vergroten en inclusief werkgeluk te verspreiden. Vraagstukken zijn vaak complexer dan verwacht, maar door het eerlijke verhaal te vertellen kunnen we werkzoekenden en werkgevers helpen en voorbereiden op wat hen te wachten staat.

Er gaat meer schuil onder de oppervlakte van het water dan dat we in het eerste geval zien. De talenten van mensen worden vaak verbloemd door een misvatting over een beperking, handicap of afstand. Ieder mens is anders. Door de omgeving aan te passen op de mens, met maatwerk en aandacht, krijgt iemand de kans om de talenten aan de oppervlakte te laten komen.

Wij geloven dat we, door kleine interventies te plegen (die potentie hebben tot opschaling) en het eerlijke verhaal te delen, grote effecten kunnen bereiken en écht impact kunnen maken.

Team

Het Driessen Foundation team bestaat uit acht enthousiaste medewerkers die bevlogen zijn in hun werk. Zij hebben een enorme motivatie om de arbeidsmarkt een stuk inclusiever te maken.

Bestuur

Onze stichting wordt bestuurd door zes actieve, betrokken en onbezoldigde bestuursleden. Zij richten zich op inhoud, toezicht en ontwikkeling.

Goed om te weten

De inkomsten voor de Driessen Foundation worden zoveel mogelijk aangewend voor het creëren van werkgeluk voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De overheadkosten worden zo laag mogelijk gehouden.

Jaarverslagen

Door het delen van onze kennis en kunde hebben wij de afgelopen jaren, samen met de goede doelen die wij een warm hart toedragen, meer kunnen betekenen voor mensen die net dat beetje extra hulp nodig hebben. Hoe we hier concreet vorm en inhoud aan hebben gegeven lees je in onze jaarverslagen.

Algemene versie Jaarverslag 2023De toegankelijke versie van het Jaarverslag 2023 wordt z.s.m. toegevoegd
Algemene versie Jaarverslag 2022Toegankelijke versie Jaarverslag 2022
Algemene versie Jaarverslag 2021Toegankelijke versie Jaarverslag 2021
Algemene versie Jaarverslag 2020Toegankelijke versie Jaarverslag 2020
Algemene versie Jaarverslag 2019Toegankelijke versie Jaarverslag 2019
Algemene versie Jaarverslag 2018Toegankelijke versie Jaarverslag 2018

Algemene gegevens

De Driessen Foundation is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK-nummer: 68503962) en heeft de ANBI-status (RSIN: 857473992), waardoor giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

Algemene versie beleidsplan Toegankelijke versie beleidsplan
Algemene versie statuten Toegankelijke versie statuten

Help jij ons om nog meer inclusief werkgeluk mogelijk te maken?

Neem contact met ons op