Geluksbudget

Een geluksbudget voor Davyde én de heer Fayzi

5 september 2023

Iedereen streeft naar geluk en goed werk speelt hierin een belangrijke rol. Werk geeft je namelijk de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen én de financiële ruimte om een leuk leven te leiden. Maar het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan mensen die noodgedwongen op straat leven, die kanker overwonnen hebben of mensen met een fysieke of mentale uitdaging. Voor deze groep mensen maken wij graag het verschil.

Dit jaar hebben we een geluksbudget van tien keer € 500,- beschikbaar gesteld voor alle collega’s van de familie van bedrijven van Driessen Groep om op persoonlijke wijze inclusief werkgeluk te creëren voor mensen/initiatieven waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.

Het eerste geluksbudget is inmiddels al ingezet. Namelijk door ambassadeur Ellen, voor Kyani. Dat verhaal lees je hier. Het tweede geluksbudget is ook al ingezet. Onze ambassadeur Carla nam hier het initiatief.

Op de foto zie je links de heer Fayzi. Hij repareert fietsen en verkoopt deze tegen schappelijke prijzen. Hij doet dit vanuit een uitkering maar doet zijn werk zo goed dat hij er inmiddels een (beperkt) inkomen aan overhoudt. Door de goede mond tot mond reclame die inmiddels is ontstaan, loopt dit project beter en beter. Hartstikke mooi!

Maar voor de besteding van het geluksbudget is ook de meneer rechts op de foto belangrijk, Davyde. Davyde komt uit Oekraïne en woont nu in het omgebouwde Gemeentehuis Meerkerk. Hij is inmiddels een aantal maanden in Nederland en is door Avres bemiddeld naar een betaalde baan. De afstand van wonen naar werk is te ver om te lopen maar met het geluksbudget heeft Davyde een fiets kunnen bekostigen en kan hij de afstand van wonen naar werk goed overbruggen.

Een win-winsituatie dus! De heer Fayzi heeft weer een fiets verkocht en Davyde heeft vervoer naar zijn werk. Wat ons betreft een prachtige besteding van het geluksbudget.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen