Geluksbudget

Een geluksbudget voor Yohanna

6 oktober 2023

Iedereen streeft naar geluk en goed werk speelt hierin een belangrijke rol. Werk geeft je namelijk de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen én de financiële ruimte om een leuk leven te leiden. Maar het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan mensen die noodgedwongen op straat leven, die kanker overwonnen hebben of mensen met een fysieke of mentale uitdaging. Voor deze groep mensen maken wij graag het verschil.

Geluksbudget

Dit jaar hebben we een geluksbudget van tien keer € 500,- beschikbaar gesteld voor onze ambassadeurs om op persoonlijke wijze inclusief werkgeluk te creëren voor mensen/initiatieven waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Een aantal budgetten zijn al vergeven, bijvoorbeeld voor een hulphond voor Kyani.

Afgelopen maandag werd weer een budget toegekend. Deze keer heel dicht bij huis en voor de ontvanger volkomen onverwacht. Yohanna, stagiaire bij IJK (onderdeel van Driessen Groep), is 8 jaar geleden met haar moeder vanuit Peru naar Nederland gekomen. Ze spreekt al goed Nederlands en is nu bezig met de hbo-opleiding Finance & Control. Maar het taalniveau dat gevraagd wordt, is pittig. En hier extra lessen voor volgen is niet goedkoop en wordt ook niet vergoed. Het geluksbudget is daarom meer dan welkom en Yohanna’s situatie is precies waarvoor het geluksbudget bedoeld is.

Yohanna: "Dankzij het geluksbudget kan ik nu een cursus nemen om mijn Nederlandse taal te verbeteren. Het betekent heel veel voor mij deze verrassing, want nu heb ik een zorg minder in mijn hoofd. Het is niet makkelijk om in een land te zijn waar je moedertaal niet gesproken wordt. Maar daarom doe ik elke dag mijn best op mijn werk, school en stage."

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen