Geluksbudget

Een geluksbudget voor Yuliia

2 augustus 2023

Iedereen streeft naar geluk en goed werk speelt hierin een belangrijke rol. Werk geeft je namelijk de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen én de financiële ruimte om een leuk leven te leiden. Maar het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan mensen die noodgedwongen op straat leven, die kanker overwonnen hebben of mensen met een fysieke of mentale uitdaging. Voor deze groep mensen maken wij graag het verschil.

Onze collega’s beschikken over een geluksbudget dat zij kunnen inzetten om inclusief werkgeluk te creëren voor mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het eerste budget is ingezet voor Kyani die haar leven op de rit wil krijgen en behoefte heeft aan een hulphond. Dat verhaal lees je hier.

Het tweede geluksbudget is ook al ingezet. Onze ambassadeur Carla nam hier het initiatief voor Davyde én de heer Fayzi. En dat verhaal lees je hier.

Nieuw is een geluksbudget voor Yuliia. Dit initiatief is bij ons onder de aandacht gebracht door onze eigen foundation-ambassadeur Lisa Wouters. Yuliia is gevlucht vanwege de oorlog in Oekraïne. Op dit moment woont ze samen met haar 13-jarige zoon in Eindhoven. Yuliia is op zoek naar een baan in Nederland. Om haar kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt te vergroten neemt ze onder andere deel aan het programma Talent 100, dat haar helpt bij het begrijpen van de Nederlandse arbeidsmarkt. Yuliia’s persoonlijke visie is dat ze haar kennis en taalvaardigheid moet verbeteren om een baan in Nederland te kunnen vinden. Ze is daarom onlangs gestart met een beginnerscursus Nederlands. Dankzij het geluksbudget kan ze nu versneld Nederlands leren. “Ik ben heel dankbaar voor alle mensen die mij helpen”, aldus Yuliia.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen