Terug
Nieuws

Ambassadeurs zorgen voor een steuntje in de rug

maandag 29 januari 2024

Ambassadeurs Wendy, Miranda en Jeroen

Dat we in 2023 maar liefst acht Geluksbudgetten hebben overhandigd is een bijzondere prestatie. Het is een succes dat we nooit hadden kunnen vieren zonder het enthousiasme van onze Geluksbudget ambassadeurs Wendy Spanjaard, Miranda de Ruijter en Jeroen Mathijssen. Zij vormen samen de drijvende kracht achter dit inspirerende initiatief. Het geluksbudget van € 500,00 is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een steuntje in de rug te geven op weg naar werkgeluk.

Op de vraag waarom ze zich inzetten voor het geluksbudget geven ze allemaal hetzelfde antwoord; ze willen ‘gewoon’ hun steentje bijdragen. “Mensen met zoiets ogenschijnlijk kleins te kunnen helpen, maakt je dag echt een stukje mooier”, vertelt Miranda.

Het overhandigen van een Geluksbudget wordt waar dat kan gedaan door één van de ambassadeurs, mede omdat zij te danken zijn voor het vinden van de ontvangers. Het ontvangen van zo’n bijdrage kan soms best emotioneel aanvoelen. Voor zowel de ontvanger als de ambassadeur is het een bijzonder moment. “Op zo’n moment zie je gewoon de menselijkheid”, omschrijft Jeroen. Voor de ontvanger voelt het vaak als een stap richting een nieuw hoofdstuk waarin ze zichzelf kunnen zijn binnen een passende werkomgeving. Het zien opbloeien van de ontvanger is wat het zo mooi maakt voor onze ambassadeurs, geven zij aan.

In 2024 hopen ze weer veel mensen gelukkig te maken met een Geluksbudget. Zo geeft Miranda aan dat er eigenlijk heel veel mensen zijn die tussen wal en schip vallen en dat voor hen de stap naar fijn werk moeilijk is. Het Geluksbudget kan voor hen dan net dat steuntje in de rug zijn. Wendy sluit zich hierbij aan en stelt dat het verspreiden van de boodschap de kans van slagen enorm vergroot: “Laat het Geluksbudget een keer vallen tijdens een gesprek met collega’s of klanten. Mensen moeten ook niet bang zijn om het gewoon aan te vragen”. Als een casus is voorgesteld beoordelen de ambassadeurs samen of het past binnen de bedoeling van het Geluksbudget, legt Jeroen uit. Zo gaan ze samen altijd opzoek naar een duurzame oplossing voor het probleem.

Wij willen onze ambassadeurs enorm bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en hopen samen nog heel wat Geluksbudgetten uit te kunnen delen in het nieuwe jaar!