Terug
Verhaal

Een elektrische fiets voor tandartsassistente Daniëlle

woensdag 13 december 2023

Tandarts gereedschap

Daniëlle weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om met fysieke uitdagingen toch aan het werk te gaan. Ze is een enthousiaste en loyale dame, maar haar reumatische aandoening bleef steeds tussen haar en een passende werkplek komen. In 2021 wordt ze daarom arbeidsongeschikt verklaard.

Dit bleek haar echter niet tegen te houden. Met behulp van de UWV en een adviseur kwam ze uiteindelijk terecht bij een fijne werkomgeving, waar ze het als tandartsassistente ontzettend naar haar zin heeft. Haar werk zet altijd weer een stralende lach op haar gezicht. Ze heeft nu zelfs plannen om door te studeren en verder te gaan als orthodontie assistente!

Everyday heroes

Vanwege haar aandoening heeft Daniëlle last van pijn en stijfheid en dat wordt langzamerhand erger. Helaas is er nog geen behandeling gevonden om haar ziekte te genezen. Pijn, stijfheid en ontstekingen kunnen met behulp van pijnstilling en medicijnen worden verminderd. Om het ziekteproces zoveel mogelijk af te remmen is het belangrijk om te blijven bewegen en regelmatig oefeningen te doen. Met een elektrische fiets kan zij fietsen naar haar werk en beweegt zij ook zonder teveel belasting.

Everyday Heroes helpt mensen met het wegnemen van de laatste obstakels richting betaald werk, zo ook voor Daniëlle.

Impactpakket

Everyday Heroes werkt met impactpakketten waarmee ze mensen helpen om die laatste horde richting betaald werk te nemen. Driessen Foundation investeerde met een impactpakket in de aanschaf van een elektrische fiets voor Daniëlle, zodat zij op de fiets naar haar werk kan. Zo krijgt Daniëlle de kans om iedere dag helemaal te stralen op de werkvloer en het beste in zichzelf naar boven te halen.