Terug
Geluksbudget

Een geluksbudget voor Eva en haar creaties

vrijdag 13 oktober 2023

Eva ontvangt het geluksbudget van Jeroen

De meest inspirerende verhalen hoef je niet ver van huis te zoeken. Dat bewijst het verhaal van Eva (27 jaar), facilitair medewerker bij onze eigen Driessen Groep. Eva heeft een gedeeltelijke verlamming van haar arm. Vanaf haar schouder. Dit geeft verminderde kracht, een andere stand van haar hand en verminderd bewegingsbereik. Op het eerste oog valt dat niet eens op. Mede doordat Eva er zelf zo natuurlijk mee omgaat en eigenlijk alles aanpakt. Maar dat het niet opvalt en dat Eva eigenlijk overal haar weg wel in lijkt te vinden, betekent niet dat het altijd makkelijk is. Zo zijn er in haar loopbaan wat hobbels omdat anderen minder natuurlijk met de omstandigheden van Eva omgaan. Natuurlijk zijn sommige handelingen uitdagender maar veelal vindt Eva haar weg wel. Als ze de kans maar krijgt.

Eva heeft inmiddels twee en een half jaar in het facilitaire team van Driessen Groep gewerkt en ze is bijna niet uit het team weg te denken. Maar eigenlijk deed ze dit werk vooral om de tijd te kunnen nemen om na te denken over haar loopbaan. Wat wil ik nou écht en waar krijg ik een eerlijke kans? Uiteindelijk besloot Eva heel dapper om van haar hobby haar werk te maken en voor zichzelf te beginnen. En dat betekent helaas een afscheid van Driessen Groep. Op zo’n laatste werkdag wordt een collega natuurlijk in het zonnetje gezet. Maar de laatste werkdag van Eva was net wat specialer. We mochten haar namelijk verrassen met een geluksbudget. Het geluksbudget van € 500,- kan Eva inzetten voor materialen en om haar bedrijf een kickstart te geven. Eva is namelijk goed in handwerken. En dan bedoelen we ook écht goed. Ze maakt de mooiste creaties variërend van kostuums/jurken tot knuffels. De knuffels die Eva maakt zijn gericht op een specifieke doelgroep. Namelijk de LGBTQ+ gemeenschap. Sommige ouders geven bijvoorbeeld hun kind een knuffel, gemaakt door Eva, als een symbolisch gebaar nadat ze open zijn geweest over hun geaardheid. Maar een knuffel op aanvraag voor een andere doelgroep kan ook. Neem vooral eens een kijkje op haar Etsy-pagina

Geluksbuget

Naast onze doorlopende initiatieven hebben wij dit jaar een geluksbudget van tien keer € 500,- beschikbaar gesteld voor onze ambassadeurs, om op persoonlijke wijze inclusief werkgeluk te creëren voor mensen/initiatieven waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Een aantal budgetten zijn al vergeven, bijvoorbeeld voor Daniëlle die ADOA heeft. Het geluksbudget voor Eva komt nu op dit mooie lijstje erbij.