Terug
Verhaal

Ik kreeg het gevoel dat ik er weer toe deed

dinsdag 2 februari 2021

Vrijwilliger Angelique bij Dress for Success

Angelique werkt bij een tandartspraktijk nadat ze eerst als vrijwilliger bij Dress for Success werkte. “Nadat ik een aantal jaar door ziekte niet heb kunnen werken, was het voor mij moeilijk om weer een leuke baan te vinden. Ik was mijn zelfvertrouwen kwijt en ik moest opnieuw mijn talenten ontdekken. Via de sociale dienst kreeg ik een re-integratie plek in de winkel van Dress for Success in Maastricht. Ik werd direct opgenomen in het team. Met de dag groeide mijn zelfvertrouwen en kreeg ik het gevoel dat ik er weer toe deed, dat ik echt wat te bieden had. Vanuit die positie ben ik gaan solliciteren naar een passende functie. Het was niet meteen raak. Maar bij de kapper hoorde ik dat de baan, waar ik eerder op solliciteerde, weer vrij was. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en opnieuw mijn brief en cv gestuurd. Dit keer werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Met alles wat ik leerde bij Dress én een passende outfit presenteerde ik mezelf. Met succes: ik werd aangenomen!”. 3 tips van Angelique:

  1. Schaam je niet om te praten over je werkloosheid en je wens om een baan te vinden. In mijn geval leverde het gesprek bij de kapper mijn huidige baan op.
  2. Ga aan de slag als vrijwilliger. Dit kan je helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven en in contact te komen met andere mensen.
  3. Trek tijdens je sollicitatiegesprek kleding aan die past bij jouw persoonlijkheid, het bedrijf en de functie waarop je solliciteert.