Terug
Nieuws

“Kansen creëren en werkgeluk vinden”

maandag 16 oktober 2023

Foundation teamleden Bianca en Nora in overleg met elkaar

Dit najaar start het tweede traject van Sterk aan het Werk. Een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande moeders met een inkomen op bijstandsniveau. Aan het woord zijn Bianca van Lieshout (kartrekker) en Nora Leipzig (oud-deelnemer van Sterk aan het Werk) van initiatiefnemer Driessen Foundation.

Sterk aan het Werk betekent voor mij anders kijken naar werk en naar talent. Met Sterk aan het Werk bieden we alleenstaande mama’s een springplank naar de arbeidsmarkt en werkgevers een kans om talent te benutten. We kijken daarbij niet naar een CV of diploma, maar naar wat iemand drijft, wat iemands talent is. Ons doel is dat de vrouwen gezien en gewaardeerd worden, zichzelf ontwikkelen en hun werkgeluk (terug) vinden.

Driessen Foundation raakte geïnspireerd tijdens een bijeenkomst van Ruimte om te Leven Helmond, over het aanpakken van de tweedeling in de maatschappij. We richten ons op alleenstaande moeders, omdat we juist daar impact kunnen maken, niet alleen voor de moeder, maar voor een heel gezin. 1 op de 13 Nederlandse kinderen groeit op in armoede, hiervan groeit het merendeel op in een één-ouder-gezin met vrijwel altijd een moeder aan het hoofd. Juist voor hen is het erg lastig om op eigen kracht werk te vinden en uit de armoede te komen.

Nora heeft deelgenomen aan het eerste traject van Sterk aan het Werk en heeft inmiddels een baan als project medewerker bij Driessen Foundation. De 1-op-1 coaching die je krijgt is erg fijn, dat je iemand hebt waar je terecht kunt met al je vragen en zorgen. Maar ook de begeleiding in groepsverband is enorm waardevol. Je trekt op met gelijkgestemden en hebt veel steun aan elkaar. Sterk aan het Werk heeft mij zóveel gebracht. Ik miste de juiste ervaring en diploma’s. Keer op keer werd ik afgewezen. Met Sterk aan het Werk kreeg ik een kans. En die greep ik met beide handen aan. Na 16 jaar kan ik eindelijk oprecht zeggen dat ik werkgelukkig ben, en dat gevoel is bijna onbeschrijflijk.

Het is ontzettend mooi om de groei van de kandidaten te zien. En om te zien wat het doet met een gezin. Een moeder die weer aan het werk is, uit de armoede komt, die gelukkig is met wat ze doet. Dat werkt door in het hele gezin. Zo vertelde een van de kandidaten me dat haar zoon niet meer stottert sinds haar deelname. De gesprekken die je voert met elkaar zijn ook voor mij heel waardevol. Zo open en eerlijk. Ik heb het enthousiasme van deze dames echt in mijn binnenste gevoeld. Ik denk dat je dat ook terugziet na de plaatsing van de kandidaten. Werkgevers halen iemand binnen op wie ze kunnen bouwen, iemand die trouw en gedreven is. Bovendien maak je de organisatie meer divers en inclusief.

Tijdens het eerste traject hebben vier dames het traject succesvol doorlopen. De voorbereidingen voor een nieuw traject zijn in volle gang. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we wederom een aantal mama’s kunnen helpen om hun werkgeluk te (her)vinden!

Sterk aan het Werk is een initiatief van Driessen Foundation, maar kan niet tot stand komen zonder de enthousiaste werkgevers die deze talentvolle vrouwen een kans willen geven en diverse partners die ons op allerlei manieren (financieel) steunen. Hierbij willen wij dan ook onze dank uitspreken naar: Alle enthousiaste werkgevers die deze talentvolle vrouwen een kans geven en aan onze partners RabobankLEVgroep en Senzer.