Terug
Nieuws

Sterk aan het Werk: een kans om weer aan het werk te gaan

maandag 15 januari 2024

Deelnemers Sterk aan het Werk toasten op een nieuwe samenwerking

Na een proefperiode van twee maanden hebben de deelnemers van Sterk aan het Werk een halfjaarcontract bij hun werkgever gekregen. Tijdens de kick-off van het komende half jaar kwamen deelnemers, werkgevers en job- en participatiecoaches samen om deze mijlpaal te vieren en ervaringen uit te wisselen.

Werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande moeders

Werken kan een uitdaging zijn als je als moeder de volledige zorg over je kind(eren) draagt. Het programma ‘Sterk aan het Werk’ biedt alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering de kans om (weer) aan het werk te gaan. Acht maanden lang doen zij werkervaring op bij een werkgever. Zowel deelnemer als werkgever worden tijdens het traject intensief begeleid door onder andere een jobcoach en ze krijgen verschillende trainingen van LEV-groep.

Waardevolle proefperiode

Bianca van Lieshout (kartrekker Sterk aan het Werk): “Het is best spannend om na langere tijd weer aan het werk te gaan. Je moet wennen aan een organisatie, aan het samenwerken met collega’s. De eerste twee maanden krijgen deelnemers hier de tijd voor. Het einde van de proefperiode geeft zekerheid en is dus een belangrijke mijlpaal. Met een welverdiend contract op zak vervolgen de deelnemers de rest van het traject. Geweldig om nu al een groei in zelfvertrouwen te zien!”

Leren van elkaar

De kick-off gaf, naast een moment om te proosten, ook ruimte om terug te blikken en vooruit te kijken. Deelnemers, jobcoaches, participatiecoaches van Senzer en werkgevers gingen het gesprek aan om van elkaar te leren. Want ook voor veel werkgevers is dit een nieuwe manier van werken. Zij gaan samen met deelnemers op zoek naar werk dat past bij hun talenten. En die zijn lang niet altijd in een bestaande functie te gieten. De kick-off was dus ook voor hen een mooi moment om ervaringen uit te wisselen.

Een rugzak vol werkervaring

De komende zes maanden staan in het teken van verdere persoonlijke groei. Aan het einde van het traject hebben deelnemers een rugzak vol werkervaring en zijn ze klaar voor de arbeidsmarkt. Ben jij als werkgever op zoek naar een gedreven werknemer? Met deelname aan Sterk aan het Werk is dat precies wat je krijgt én help je iemand vooruit die écht graag aan de slag wil.

Sterk aan het Werk

Sterk aan het Werk is een initiatief van Driessen Foundation. Partners LEV-groep, Rabobank en Senzer zijn intensief betrokken bij dit traject. Beck Communicatie ondersteunt het programma op het gebied van communicatie.