Basketball Experience

Rolstoelbasketbal is één van de meest aantrekkelijke sporten om te beoefenen voor mensen met een lichamelijke beperking. Om ervoor te zorgen dat deze sport in Nederland groeit en verder wordt geprofessionaliseerd werkt stichting BEN dagelijks aan de beeldvorming rondom rolstoelbasketbal.

Rolstoelbasketballer

Het doel hierbij is dat zoveel mogelijk Nederlanders met een lichamelijke beperking gaan rolstoelbasketballen. Rolstoelbasketbal is namelijk een geweldig middel om een bijdrage te leveren aan het volledig participeren in de samenleving. Zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, conditie en doorzettingsvermogen maken dat iedere sporter zich beter ontwikkelt als persoon en zijn eigen kansen in de maatschappij vergroot. Naast dit alles speelt BEN een rol in het leven rondom topsporters die rolstoelbasketbal beoefenen. BEN zorgt voor tools die deze talenten na hun sportcarrière nodig hebben om de afstand naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

Met de borst vooruit in de rolstoel, dat vergroot je kansen op allerlei fronten.

Toine Klerks, directeur BEN

Wat wij doen

Wij zijn er, net als stichting BEN, van overtuigd dat sporten een positieve bijdrage levert aan een maatschappelijke carrière. Maar we snappen ook dat het voor topsporters met een lichamelijke beperking extra lastig is om na hun sportcarrière door te stromen naar een reguliere baan. Daarom ondersteunen we hen met financiële middelen die ervoor zorgen dat topsporters worden voorbereid op een werkgelukkig leven na de topsport.

Bezoek de website