De Harde Leerschool

Kansarme jongeren die van het rechte pad afwijken krijgen vaak te maken met gedragsproblemen en werkloosheid. Daarnaast komen ze eerder in aanraking met criminaliteit en hebben ze moeite met autoriteit. Om deze problemen te tackelen én om deze jongeren een kans in de maatschappij te geven biedt De Harde Leerschool een uitgebalanceerd traject aan.

Groep sporters zij aan zij

Dit gebeurt aan de hand van een fysiek en mentaal intensief programma van acht weken waarin rugby de hoofdrol speelt. Naast rugby krijgen de deelnemers dagelijks diverse modules omtrent workskills, wereldoriëntatie, weerbaarheid, sociale vaardigheden aangevuld met mentale coaching. Het programma leert jongeren om zelf verantwoordelijkheid te nemen en bereid hen voor op werk of een (vervolg)opleiding waarbij hun talenten worden benut.

Rugby leent zich bij uitstek voor een re-integratieprogramma om jongeren weer op weg te helpen.

Yves Kummer - Oud-rugbuyer en mede-oprichter van De Harde Leerschool

Wat wij doen

De Driessen Foundation levert een financiële bijdrage dat wordt besteed aan de verdere professionalisering van het nazorgtraject. Denk hierbij aan de toenemende inzet van coaches en de organisatie van periodieke terugkomdagen.

Bezoek de website