ITvitae Learning

Stichting ITvitae Learning werft, coacht en leidt talenten met autisme op tot ICT-specialist. Waarom? Omdat 20.000 high potentials met autisme werkloos thuiszitten. Zij komen onvoldoende tot hun recht in het reguliere onderwijs.

ITvitae Learning spreekt deze, veelal hoogbegaafde, jongeren aan op hun talent en hun passie voor ICT. In kleine groepen doorlopen zij een gericht leertraject op het gebied van Cyber Security, Data Science, Programmeren of Software Testen. Door middel van opleiding, coaching en bemiddeling bereiken de kandidaten hun uiteindelijke doel: met vertrouwen én een gewilde opleiding aan de slag als ICT-professional.

Onze ICT-talenten hebben een andere en bijzondere manier van denken. Dat inspireert ons elke dag weer.

Frans de Bie en Peter van Hofweegen, oprichters ITvitae

Wat wij doen

Om meer meiden enthousiast te maken voor een carrière in de IT zetten we gezamenlijk in op de campagne ‘Meer meiden in de IT, een goed idee!’ en investeren wij in het nieuwe Java Software Developer opleidingstraject. Een aantrekkelijk programma voor iedereen -en met name jonge meiden -die een drempel ervaren voor de meer technisch inhoudelijke ICT-opleidingen.

Daarnaast verlenen wij via het ITvitae Studiefonds een aantal studieleningen aan talentvolle jonge vrouwen met autismeprofiel zodat diegenen, die over onvoldoende financiële middelen beschikken, ook worden gestimuleerd om deel te nemen aan het traject.

Tot slot bestaat de samenwerking uit een gezamenlijk seminar dat we in het najaar van 2022 organiseren voor werkgevers, leidinggevenden, ICT-managers, HRM-adviseurs en MVO-managers. Tijdens dit event stellen we autisme op de ICT-werkvloer centraal met speciale aandacht voor meiden met autisme.

Bezoek de website