Refugee Company

Stichting Refugee Company is zeven jaar geleden opgericht met als missie de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen met een vluchtelingenachtergrond te verkleinen en de samenleving inclusiever te maken.

Personen knutselen aan een tafel

Refugee Company streept het woord vluchteling door om te benadrukken dat wie naar Nederland vlucht bovenal méns is. Ieder mens heeft recht op een veilig bestaan en (werk)geluk. Dat begint vaak met het vinden van een baan, want werk geeft voldoening en vergroot het gevoel van eigenwaarde.

Refugee Company creëert betaalde en onbetaalde banen en leerwerktrajecten binnen hun eigen sociale ondernemingen: A Beautiful Mess en de Mondmaskerfabriek. Doel is dat deze mensen uiteindelijk uitstromen naar een leuke betaalde of onbetaalde baan of naar een opleiding.

Hiermee draagt Refugee company bij aan de zelfredzaamheid van mensen met een vluchtelingenachtergrond in hun zoektocht naar bestaanszekerheid. Refugee Company helpt mensen zich betrokken, gelukkig en thuis te voelen en vervult een gidsfunctie te midden van complexe processen waar mensen mee te maken krijgen.

Het verhaal van Leila

"Ik ben Leila. Zes maanden geleden ben ik vanuit Iran naar het mooie Nederland gekomen. Ik ben gelukkig in Nederland omdat ze hier geven om rechten van vrouwen en dieren. Ik voel me goed bij A Beautiful Mess omdat we vooral vegetarische gerechten serveren. Ik doe hier nu vrijwilligerswerk zodat ik in de toekomst mijn eigen vegetarische Café kan starten. Ik spreek Farsi en een beetje Nederlands. Ik wil graag beter Nederlands leren zodat ik meer met Nederlanders kan."

Wat doen wij?

Driessen Foundation heeft € 2.500 gedoneerd. Dit wordt door Refugee Company geïnvesteerd in het leer-werk restaurant A Beautiful Mess. Met de producten en diensten die A Beautiful Mess aanbiedt draagt ze bij aan een positieve beeldvorming rondom vluchtelingen in onze samenleving. A Beautiful Mess investeert de winst die ze maakt meteen weer terug in de leerwerkprogramma’s.

Bezoek de website