Sheltersuit

Iedereen verdient te allen tijde bescherming, waardigheid en warmte. Vanuit deze gedachte is Sheltersuit ontstaan. Deze stichting uit Enschede helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd.

Sheltersuit in gebruik

Een product dat gratis beschikbaar wordt gesteld voor mensen in nood. Maar Sheltersuit is nog meer: de gebruikte materialen zijn ‘ge-upcycled’ en de kosten blijven laag door materiaaldonaties uit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt de productie in Nederland gedaan in een sociaal atelier waar mensen werken met allerlei achtergronden en culturen, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders.

Het draait allemaal om mensen die mensen helpen.

Bas Timmer - oprichter Sheltersuit

Wat wij doen

Wij steunen dit prachtige initiatief met financiële middelen en doneren daarmee tien exemplaren van de Sheltersuit. Het produceren van de Sheltersuit betekent niet alleen levens redden en hoop bieden maar zorgt er ook voor dat mensen worden opgeleid en dat er banen worden gecreëerd én dat zij worden geholpen met het (re)-integreren in de maatschappij. Door het financieren van de missie van Sheltersuit dragen we bij om wereldwijde warmte te verspreiden.

Bezoek de website