Driessen Foundation en ITvitae slaan handen opnieuw ineen

Dat er op dit moment 100.000 ICT-vacatures openstaan en tegelijkertijd talenten thuis doelloos op de bank zitten – omdat ze ‘afwijken van de norm’ vanwege autisme of hoogbegaafdheid – dat klopt simpelweg niet. Dat moet echt anders kunnen want de arbeidsmarkt zit op hen te wachten. Dat is de reden dat we vanuit ons partnership met ITvitae Learning opnieuw, na eerdere succesvolle samenwerkingen, de handen ineen slaan om op een concrete en duurzame wijze een bijdrage te leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Samenwerking met focus op meer meiden in de IT

Tijdens de Week van Autisme zetten we onze handtekening onder de samenwerking met stichting ITvitae Learning waarbij we vooral de focus gaan aanbrengen bij meiden met autisme. Want op dit moment is slechts 1 op de 5 ICT’ers een vrouw, en dat is nog zeer ruim genomen. Samen met ITvitae brengen we hier graag verandering in. Om meer meiden enthousiast te maken voor een carrière in de IT zetten we gezamenlijk in op de campagne ‘Meer meiden in de IT, een goed idee!’ en investeren wij in het nieuwe Java Software Developer opleidingstraject. Een aantrekkelijk programma voor iedereen -en met name jonge meiden -die een drempel ervaren voor de meer technisch inhoudelijke ICT-opleidingen.

Daarnaast verlenen wij een aantal studieleningen aan talentvolle jonge vrouwen met autismeprofiel zodat diegenen, die over onvoldoende financiële middelen beschikken, ook worden gestimuleerd om deel te nemen aan het traject.

Tot slot bestaat de samenwerking uit een gezamenlijk seminar dat we in het najaar organiseren voor  werkgevers, leidinggevenden, ICT-managers, HRM-adviseurs en MVO-managers. Tijdens dit event stellen we autisme op de ICT-werkvloer centraal met speciale aandacht voor meiden met autisme.

We vragen aandacht voor meiden met autisme en de kansen die ICT hen kan bieden

Saskia Meeuwessen, algemeen directeur ITvitae, is dankbaar voor de samenwerking: “Hierdoor bereiken we meer social impact in het leven van mensen die aan de zijlijn zijn komen te staan. De focus op meiden met autisme geeft een extra bijzondere lading want het ICT-vakgebied heeft nog altijd minder aantrekkingskracht op vrouwen. Leuk om te weten is dat de resultaten van onze vrouwelijke studenten gemiddeld genomen hoger zijn dan die van de mannelijke medestudenten. Reden te meer om meer meiden enthousiast te krijgen voor onze ICT-Leertrajecten naar Werk.”

Jan Driessen, oprichter Driessen Groep en voorzitter Driessen Foundation, vult aan: “Deze samenwerking betekent dat we op een hele concrete manier een verschil kunnen maken. Door samen op te trekken bereiken we een grotere groep en kunnen we meer aandacht vragen voor meiden met autisme en de kansen die ICT hen kan bieden. Mooi dat we op deze manier een duurzame invulling geven aan ons partnership.”

Over ITvitae

ITvitae is in 2013 opgericht door de sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen. Zij hebben beiden een sterke maatschappelijke betrokkenheid en zien met de oprichting van ITvitae kans om talenten met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid perspectief te bieden en tot hun recht te laten komen op de ICT-arbeidsmarkt. Inmiddels heeft ITvitae al 400 jongeren een nieuwe toekomst kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op www.itvitae.nl en hier voor de campagne ‘Meer meiden in de IT’.