Voor mij is werkgeluk doen waar je goed in bent

Met een minimuminkomen valt het niet altijd mee om netjes voor de dag te komen op een sollicitatiegesprek. En een nette outfit is natuurlijk wel belangrijk voor een goede eerste indruk. Gelukkig is daar Dress for Success. Dit wereldwijde initiatief helpt minima bij het solliciteren door hen te voorzien van presentatie advies en representatieve kleding. Zo kunnen kandidaten goed voorbereid en verzorgd voor de dag komen op hun sollicitatiegesprek. Michelle is één van deze kandidaten. Mede dankzij de hulp van Dress for Success Utrecht kon zij als taxichauffeur aan de slag.

Michelle: “ Voorafgaand aan mijn bezoek aan Dress for Success was ik best nerveus omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Paskamers met bijbehorende verlichting en spiegels zijn niet echt mijn ding. Maar wat werd ik ontzettend warm en begripvol ontvangen bij Dress for Success in Utrecht. Met praktische adviezen en een passende outfit liep ik even later een stuk zelfverzekerder weer naar buiten. Ik was ‘dressed for success’.

Mijn sollicitatiegesprek, waarbij ik solliciteerde naar de functie van taxichauffeur, verliep succesvol. Zonder enige twijfel werd ik direct aangenomen. En door mijn professionele en verzorgde uitstraling werd ik zelfs geschikt bevonden voor directievervoer. Wat een compliment! Niet alleen voor mezelf maar ook voor de lieve mensen van Dress for Success. Zij maken echt een verschil”.

Bekijk hier nog meer ervaringsverhalen van mensen waarvoor werkgeluk niet vanzelfsprekend is.