Emma at Work

Over Emma at Work

Ondanks een lichamelijke beperking of chronische ziekte, financieel zelfstandig en onafhankelijk in het leven staan. Dat is waar Emma at Work zich met hart en ziel voor inzet. Deze stichting begeleidt talentvolle, gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een chronische fysieke aandoening naar werk. En op hun weg daar naartoe.

Aan de hand van vragen als ‘waar gaat je hart sneller van kloppen?’, ‘wat wil en kan je?’ zoekt Emma at Work samen met de kandidaat naar een passende baan. Daarnaast wordt vanuit het Experience Lab begeleiding aangeboden in de vorm van individuele coaching, training en diverse workshops.

Wat wij doen

De reeds bestaande ondersteuning is per juni 2019 uitgebreid tot een partnership. Het uitgangspunt hierbij is dat we in samenwerking werkgeluk mogelijk maken voor alle talentvolle jongeren met een chronische (fysieke) aandoening in de regio Zuidoost–Brabant. Door onze krachten te bundelen vergroten we de inclusieve arbeidsmarkt in de regio en verspreiden we het werkgeluk onder de jongeren in Brabant, die opgroeien met een ziekte of beperking, waarvoor werkgeluk niet vanzelfsprekend is.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Club van 1000. Vanuit deze club worden activiteiten zoals begeleiding naar en tijdens werkervaringsplaatsen, bijbanen en het aanbieden van gratis trainingen mogelijk gemaakt.

Bezoek de website

‘Onze jongeren willen gewoon werken. Ze kunnen net als ieder ander meedoen in de maatschappij’

Marlies van Hilten, directeur Emma at Work