Jan&Koek

Over Jan&Koek

Ieder mens streeft naar een fijn en gelukkig leven. Een leven waarin je jezelf kunt ontwikkelen en je zoveel mogelijk de regie in eigen handen hebt. Een leven waarin je meedoet in de samenleving en er echt bij hoort. Voor mensen met een arbeidsbeperking en afstand tot de arbeidsmarkt is dit leven niet altijd vanzelfsprekend.

Door en voor hen is koffiebar Jan&Koek ontstaan. Jan&Koek is een centrale ontmoetingsplek op de Brainport Human Campus in Helmond waar je op geheel eigen wijze wordt ontvangen: warm, open, bourgondisch en met een oprechte glimlach. De bevlogen medewerkers hebben een arbeidsbeperking, maar dat is niet wat ze bijzonder maakt. Hun talent wel. En dat is wat ze bij Jan&Koek inzetten om hun doelen en dromen te bereiken.

Samenwerkingsinitiatief

Jan&Koek is een samenwerkingsinitiatief dat wij vanuit de Driessen Foundation, samen met de Brainport Human Campus en zorgaanbieder ORO vormgeven. Jan&Koek is een waardevolle dagbestedingsplek waar met persoonlijke en professionele aandacht wordt gekeken naar wensen en talenten. Een plek waar inclusief werkgeluk tegelijkertijd wordt gecreëerd én gedeeld. Kortom, een plek waar je blij van wordt. Jan&Koek. De blijmakerij.

Achter de schermen bij Jan&Koek

Benieuwd hoe een werkdag bij onze sociale koffiebar eruit ziet? In deze video gunt Wies, een van de collega’s van Jan&Koek, jou een kijkje in haar leven. Ga met haar op pad en kom erachter wat werken bij Jan&Koek voor haar betekent.