Terug
Verhaal

Een fiets voor doorzetter Linda

dinsdag 20 februari 2024

Persoon op een fiets

Linda is een enthousiaste dame met een verleden van verslaving. Toen ze na het overwinnen van haar persoonlijke uitdagingen weer aan het werk wilde, bleek dat niet zo gemakkelijk te zijn. 

Daar kwam verandering in door een bijzondere gebeurtenis. Op haar bucket-list stond het vinden van het XXL-ei van Jamin met Pasen. Na lang zoeken vond ze die. De ochtend erna was ze vroeg uit de veren om het ei in te leveren en haar prijs -een minuut gratis paaseieren scheppen- te innen. Ze solliciteerde diezelfde dag nog en kreeg uiteindelijk een werkervaringsplaats bij Jamin. 

Everyday Heroes

Met behulp van haar jobcoach en haar nieuwe werkgever had ze binnen no time haar draai gevonden. Omdat Linda niet altijd de energie had om na een lange dag op werk naar huis te lopen, stelde haar jobcoach voor dat ze Everyday Heroes om hulp zou vragen. 

Impactpakket

Everyday Heroes werkt met impactpakketten waarmee ze mensen helpen om die laatste horde richting betaald werk te nemen. Driessen Foundation investeerde met een impactpakket in de aanschaf van een fiets voor Linda. Zij is dankbaar dat Everyday Heroes haar deze fiets kon vergoeden, omdat ze zelf de financiële middelen niet had. Linda's verhaal illustreert dat met steun en vastberadenheid, zelfs na een turbulente geschiedenis, er altijd hoop is op een nieuwe start en herstel.